fbpx
Nedjelja , 10 Decembra 2023

FOTO: Proučen mevlud u mektebu u Ormanovom Potoku

Sinoć je bila posebna večer za mještane Ormanovog Potoka.

U njihovom mektebu, poslije jacija-namaza, imami Medžlisa islamske zajednice Fojnica proučili su mevlud povodom dvadesete godišnjice od otvorenja ovog mesdžida.

Specifičnost ovog mesdžida leži u tome što se u njemu neprekidno klanjaju večernji namazi koje predvodi njihov dugogodišnji efendija Ibrahim Orman, a koji pri tome nije uposlenik medžlisa.

Tom prilikom džematlije su uručile zahvalnicu i prigodan poklon svom imamu.

Vaz je održao Abdulah ef. Šemić. Džematlije su s razlogom odabrale ovog vaiza jer je on bio jedini od imama koji je prisustvovao otvorenju mekteba, te ih je sve podsjetio na hajrate ove Allahove kuće koja postoji već dvije decenije, na važnost džemata, jedinstva i prijatelja koji su pozitivno ogledalo i u kojima čovjek vidi one koji ga bodre i podstiču na činjenje dobra i koji ga uvijek motiviraju da čini ono što je korisno njemu i drugima.

Na kraju programa, okupljeni vjernici su proučili i dovu za našu braću u Gazi, s dubokim vjerovanjem da će što prije Allahova pomoć i pobjeda doći.

Pročitajte i ovo

Teleperformance Dan otvorenih vrata u Fojnici

Sprichst du Deutsch? Njemačka kompanija traži “pojačanje“, raditi možete iz svih dijelova BiH Teleperformance, njemačka …