fbpx
Nedjelja , 10 Decembra 2023

Predivna vijest: Učenici sarajevske osnovne škole donirali pomoć za narod Palestine

Udruženje Pomozi.ba objavilo je da su učenici jedne sarajevske osnovne škole donirali pomoć za narod Palestine.

“Učenici VI 2 razreda OŠ “Zajko Delić” sa Kobilje Glave, na čelu sa razrednicom Enidom Gobeljić prikupili su 100 KM za narod Palestine! Hvala od srca”, objavio je Pomozi.ba.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Palestinu.

“Molimo vas posebno ovaj put da u što većem broju dijelimo apel iz razloga što je vidljivost informacija o Palestini na društvenim mrežama smanjena na minimum. U funkciju pomoći stavljamo broj 17006, pozivom donirate dvije konvertibilne marke.

Pored toga što ćemo donirati 200.000 KM za narod Palestine koji trenutno prolazi kroz užasna stradanja, odlučili smo pokrenuti i apel”, saopćeno je ranije iz Pomozi.ba.

I ovaj put, kako su naveli, žele pomoći običnom narodu, civilima koji su nepravedno najviše pogođeni u ovakvim vrstama sukoba, kao što su to činili i u prethodnim akcijama, poput one za stanovnike Ukrajine.

“Kako nažalost trenutno nije moguće distribuirati pomoć u Gazu i Palestinu, mi smo u komunikaciji sa tri partnerske organizacije iz Švicarske, Austrije i Turske sa kojima planiramo zajednički pomoći Palestincima čim se steknu uslovi za to”, istakli su iz Pomozi.ba

Pročitajte i ovo

Teleperformance Dan otvorenih vrata u Fojnici

Sprichst du Deutsch? Njemačka kompanija traži “pojačanje“, raditi možete iz svih dijelova BiH Teleperformance, njemačka …