fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Fikret iz Kladnja: Teže su mi bile majčine riječi “udri ga” nego očuhovi šamari

Životna priča o stolaru iz Tuholja kod Kladnja: “Čovjek radi sve što oči vide”

Fikret Halilović, stolar i njegova supruga Nazifa Halilović iz Tuholja kod Kladnja otvorili su svoju dušu na kolege sa youtube portala “Duša Bosne”.

Kada smo dogovarali snimanje ove priče pozvali su nas na svoju četrdeset i prvu godišnjicu braka da snimimo priču i ugostili kao svoje najrođenije. Dragi naši prijatelji Fikrete i Nazifa, od srca Vam i ovako javno čestitamo četrdeset i prvu godišnjicu braka i želimo još bar toliko u zdravlju i lijepom raspoloženju. Sretni nam i veseli uvijek bili kao što u stvari Vi i jeste.

Fikret je inače vrhunski majstor za obradu drveta i svi za njega kažu da što oči vide, ruke urade.

Fikret je vrlo mlad sa svega četiri godine ostao bez oca i proživio pakao i torturu od strane očuha i kaže nam, “Više su me boljele materine riječi očuhu udri ga, nego očuhovi šamari žica i maltretiranja”. Šta je sve doživio i proživio, neko neće za dva života.

Priča je jako dirljiva u kojoj se mijenjaju slike i osjaćaji kao na filmskoj traci.

Ukoliko želite nešto od ovoga što Fikret radi poručiti ili nešto sasvim novo, možete ga pozvati na brojeve telefona koji će biti objavljeni u videu. Baš bukvalno, što god poželite od drveta Fikret vam može napraviti.

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …