Temperature zraka izmjerene u 11 sati (°C): Bjelašnica 8; Bihać, Bugojno, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 12; Sanski Most, Sokolac 13; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Sarajevo i Zenica 14; Livno 15; Široki Brijeg 16; Mostar i Trebinje 19; Neum 23°C;

O promjeni vremena oglasila se i ekipa s grupe BH.meteo.ba:

“Nakon niza ljetnih dana, stigla nam je promjena vremena. Oblaci, kiša i osjetno hladniji vazduh zahvatili su veći dio zemlje. Kako dan bude odmicao, bit će sve hladnije, a u večernjim satima na vrhovima najviših planina i prve pahulje snijega.

S današnjim danom ušli smo u dugotrajni period promjenjivog vremena. Česte temperaturne oscilacije i povremeno padavine uz svakako manji broj sunčanih dana u odnosu na protekli period.

Danas do kraja dana padavina prolazno zahvataju čitavu zemlju ali već u noći na ponedeljak (16.10.) posvuda prestaju kao najava suhog, ali svježeg ponedeljka. Nakon uglavnom stabilnog i svježeg početka sedmice, u drugom dijelu iste očekuje nas izražena južina i osjetno zatopljenje. Uz južinu i nastavak promjenjivog vremena uz povremeno padavine najviše u Hercegovini i zapadu Bosne.”