fbpx
Četvrtak , 23 Maja 2024

Počeo Kongres SDA: Spektakularna atmosfera

Kongres SDA se održava danas od 11 sati, a pristigli su brojni delegati i visoki funkcioneri stranke.

Fotoreporter Klix.ba je zabilježio ko je sve stigao na Kongres, a među delegatima su brojna poznata imena. Pristigli su Halid Genjac, Selmo Cikotić, Šefik Džaferović, Bisera Turković, Amor Mašović. Tu je i bivši premijer Fadil Novalić te aktuelni potpredsjednik FBiH Refik Lendo, kao i bivši potpredsjednik RS-a, a aktuelni poslanik u NSRS Ramiz Salkić.

Mnogi od pristiglih su i aktuelni parlamentarci poput Salke Zildžića, Jasmine Bišćević Tokić, Harisa Zahiragića, Mirsada Zaimovića, Šemsudina Dedića.

Bakir Izetbegović je na Kongres stigao malo nakon 11 sati, a novinari koji su prisutni u ulici Mehmeda Spahe nisu mogli primijetiti da je došao i Šemsudin Mehmedović, kojem nije odobrena kandidatura za predsjednika. Osim njega, od visokopozicioniranih nema ni Adila Osmanovića, koji je jedan od potpredsjdnika SDA-a.

Nakon što je počeo Kongres, proučena je fatiha, a prisustvo ambasadora Palestine u BiH Rezeq Namoor je dobilo veliki aplauz. Osim njega, tu su i ambasadori Turske i Kine.

Prisutnima se obratio Izetbegović koji je pozdravio goste, a javnosti će se obratiti kasnije.

Na Kongres je pristiglo 1.200 osoba i dovoljno delegata za kvorum kako bi na zasjedanju izabrali novo rukovodstvo stranke. Predsjednik bi trebao ostati isti s obzirom na to da je Bakir Izetbegović jedini kandidat, međutim članovi Nadzornog, Glavnog i Etičkog odbora, kao i potpredsjednici bi mogli biti promijenjeni.

Kongresu prisustvuju i političari koji nisu dio SDA poput Nermina Ogreševića (NES) i Dženana Đonlagića (DF).

Pročitajte i ovo

Nova tragedija u BiH: Preminula 29-godišnja porodilja u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

29-godišnja djevojka E.H. iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije porođaja. “Dana 22.05.2024.godine, oko 21,15 …