fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Senad Bašić otkrio tajnu braka: Odvojene sobe i obavezno kucaj prije nego uđeš

Bosanskohercegovački glumac Senad Bašić u intervjuu za In Magazin podijelio je neke crtice iz svog privatnog života i odnosa, o kojima inače ne priča, između ostalog i recept za uspješan brak koji je duži od 30 godina.

Senad je izjavio da je s godinama naučio biti mirniji: “Nisam više toliko nemiran, ne uzbuđuju me sitnice i gluposti i ne gledam televizor”. Dodao je i da je na društvenim mrežama samo kada to od njega traže.

Njegov glas danas je nešto drugačiji zbog čak tri operacije lezije usne šupljine, koje su za jednog glumca mogle značiti kraj karijere:

“Jako teško, normalno da je teško. Rekao mi je doktor koji me operisao – sad možeš glumit pijance i starce.”

Ali kaže da je humor lijek za sve probleme.

Napomenuo je nekoliko puta da je bolji dedo nego otac i da njegova unuka to maksimalno koristi:

“Ako kaže idi na mjesec, ja idem na mjesec i ona to malo onako zloupotrebljava. Ali mi kao roditelji kad imamo malu djecu opsjednuti smo time da im osiguramo sve što je potrebno. Taj osjećaj da nisam dovoljno ljubavi poklonio svojoj djeci, onda sad u ovim godinama kad imam malo vremena kao da kompenziram to što nisam dao svojoj djeci”, objasnio je.

Glumac o svom privatnom životu ne govori često, ali u ovom intervjuu dao je recept za brak od preko 30 godina na osnovu svog braka sa Jasnom:

Pa samo nek svako uzme svoju sobu! Francuski ležaj, to je najveća glupost pogotovo ako želite ostariti s nekime. Tu su Englezi mnogo pametniji, ona ima svoju sobu, on ima svoju, a kad hoće da rade ‘one stvari’ kucaju jedni drugima na vrata, to je apsolutno ispravno.”

“Pošto je kćerkina soba bila prazna, uzmem jorgan, kupim krevet i odvojim se napravim svoje odaje. Imamo dnevni boravak kad hoćemo nešto pričati, po dvije tri rečenice kad vidimo da će doći do sukoba odmah se raziđemo u svoje odaje”, otkrio je Senad svoju taktiku.

Otkrio je i okreće li se na ulici kada ga neko zovne ‘Faruk‘.

“Pa znate kad se netko dere ko magare onda se ne okrećem, ali ako netko zaista pristojno priđe i hoće sliku s djetetom. Ništa to ne odbijam”, kaže Senad.

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …