fbpx
Petak , 3 Maja 2024

Ogromne kolone M-4: Razlog? Vašar u Puračiću

Iz BIHAMK – a kažu da su jutros dobili mnogo poziva, a vezano za stanje na cesti Lukavac – Gračanica, tamo su se stvorile ogromne gužve

I dalje na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima magle, pa je vidljivost smanjena, navode u svom jutrošnjem izvještaju iz BIHAMK – a. U tim područjima kolovoz je vlažan i mjestimično klizav. Mole vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila, poručuju.

Do 20.10. zbog deminiranja terena, svakim radnim danom od 09 do 15 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo (naselje Krupac-Kupalište).

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi. Na tim lokacijama saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Dobili mnogo poziva

Iz BIHAMK – a kažu da su jutros dobili mnogo poziva, a vezano za stanje na cesti Lukavac – Gračanica. Tamo su se stvorile ogromne gužve, no nisu u pitnju ni radovi a ni saobraćajna nezgoda. Razlog je vašar u Puračiću.

“Zbog čestih upita jutros u našem Informativnom centru o gužvi na putu M-4 Lukavac – Gračanica, obavješteni smo da je od jutros počeo vašar u Puračiću. I da su zbog toga duge kolone na magistralnom putu M-4. Molimo vozače da budu pažljivi i strpljivi”, poručili su.

Jubilarni 160. vašar u Puračiću bit će održan u periodu 12. do 14. oktobra 2023..

Organizatori ovogodišnje manifestacije, koja zvanično nosi naziv 160. Purački vašer-sajam”, su Mjesna zajednica Puračić i Nuhanović d.o.o., dok su partneri u organizaciji Grad Lukavac, Vlada Tuzlanskog kantona i Turistička zajednica Lukavac.

Vašer u Puračiću će se održati 160. put i kao takav je jedna od najstarijih manifestacija ovog tipa u Evropi i najstarija u našoj zemlji.

Vašar u Puračiću

Dane trgovine i druženja tradicionalno prati “opštenarodno veselje” uz izvornu i narodnu muziku. Kao i bogata gastro ponuda ovog dijela Bosne i Hercegovine koju čine slatkiši i halva, specijaliteti sa roštilja i ražnja, suhomesnati proizvodi… Najposjećeniji dio manifestacije veliki zabavni park u kojem se okuplja mlađa populacija.

Pročitajte i ovo

Šejh Abdurrahman Sirri (1775.-1847.), nakšibendijski prvak, osnivač tekije na Oglavku, pjesnik i kaligraf

Znameniti Fojničani Unikatna zvijezda na bosanskom tesavvufskom nebu Šejh Abdurrahman Sirri (1775.-1847.), nakšibendijski prvak, osnivač …