fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Zgrade u Pojasu Gaze nestaju s lica zemlje nakon vazdušnih napada Izraela

Borbeni avioni vojske Izraela vrše vazdušne napade na Pojas Gaze, zbog čega dolazi do rušenja i uništenja istih. Najnoviji snimci koji se šire društvenim mrežama pokazuju razorene zgrade i naselja.

Kako se navodi, borbeni avioni su napali dvije visoke zgrade u Pojasu Gaze koje su koristili visoki Hamasovi članovi za vojne operacije.

Na društvenim mrežama kruži i videosnimak rušenja nebodera u središtu Pojasa Gaze.

Dodaje se da organizacija Hamas postavlja svoje vojne snage u srce civilnog stanovništva Pojasa Gaze.

Podsjećamo, izraelski ministar energetike i infrastrukture Israel Katz izjavio je da će Izrael prekinuti opskrbu pojasa Gaze električnom energijom.”Potpisao sam naredbu kojom se nalaže izraelskoj električnoj kompaniji da zaustavi opskrbu Gaze strujom”, rekao je Katz.

Nestanak struje je svakodnevna pojava u Gazi. Vlasti za energetiku u Gazi kažu da je 80 posto opskrbe električnom energijom u Pojasu prekinuto nakon objave Izraela.

Najmanje 198 osoba je ubijeno, a 1.610 ranjeno u Gazi kao rezultat izraelske odmazde na jutrošnji napad Hamasa, saopćilo je palestinsko ministarstvo zdravstva.

Sa druge strane, najmanje 40 Izraelaca ubijeno je nakon što su pripadnici Hamasa izveli napad na više frontova na tlu Izraela u subotu u zoru, ispalivši hiljade raketa dok su se deseci Hamasovih boraca infiltrirali na čvrsto utvrđenu granicu na nekoliko lokacija zračnim, kopnenim i pomorskim putem i uhvatiti Izraelce nespremne na veliki praznik.

Nakon što su pripadnici Hamasa i drugih palestinskih organizacija izvršili upad u južne dijelove Izraela, raketirali niz područja te ubili nekoliko civila, premijer Izraela Benjamin Netanyahu je izjavio kako je Izrael u ratu.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …