fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Fojničanka Elma Smajić diplomirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu na odsjeku Mikrobiologija

Sa radošću možemo napisati da i večeras nastavljamo sa predstavljanjem mladih Fojničana koji postižu uspjehe u polju obrazovanja.

Fojničanka, Smajić Elma, diplomirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu na odsjeku biologija/mikrobiologija.

Rođena je 04. 09. 2000. godine u Travniku.
Roditelji su joj Ibrahim i Ismihana Smajić.

Pohađala je OŠ “Muhsin Rizvić” u Fojnici. Nakon toga, upisala je SMŠ “Zijah Dizdarević” u Fojnici, smjer medicinska sestra tehničar.

“Kada pogledam unazad, prethodno školovanje mi je bio jedan od ljepših perioda u mom životu. Nisam imala problema u savladavanju gradiva, ni u osnovnoj ni u srednjoj školi. Najviše su me zanimale oblasti iz Engleskog jezika, Psihologije i Hemije.
Trenutno akademsko znanje ima dodirnih tačaka sa završenom srednjom školom. S obzirom da sam završila Mikrobiologiju, htjela bih spomenuti dr. Dženetu Aščerić Kadić, za koju mogu reći da mi je stvorila ljubav prema Mikrobiologiji. Bila sam odličan učenik kroz cijelo školovanje. Zanimljiva stvar je da sam pronalazila zanimaciju u učenju i da mi uopšte nije bio problem svakodnevno i redovno obavljati školske dužnosti” – kaže nam Elma.

“Želju za ovim pozivom, kao što sam već pomenula, pronašla sam još u drugom srednjem na časovima Mikrobiolgije. Studiranje, pretpostavljam kao i kod svakog drugog studenta, imalo je i uspona i padova, ali uz veliki trud i napor, uspjela sam u roku sve da završim” – ističe Elma.

“Zadovoljna sam izborom fakulteta. Uvijek sam bila od onih koji smatraju da je najbitnije upisati ono što voliš i u čemu zaista uživaš. Diplomirala sam 11. 09. 2023. godine. Ono što bih željela savjetovati budućim studentima, mog i bilo kojeg drugog fakulteta je da ne odustaju od svojih ciljeva, jer znanje uvijek pobjeđuje” – govori nam Elma.

Trenutno je upisala master u trajanju od jedne godine na istom fakultetu. Planira da nakon završetka studija ostane u Bosni i Hercegovini i pronađe posao u struci.

“Prvenstveno, želim da se zahvalim dragom Bogu i svojim roditeljima bez kojih ovaj moj put ne bi bio ni približno isti. Zahvalila bih se i ostaloj porodici i prijateljima, koji su, također, bili moja velika podrška. I lijepa riječ puno znači” – za kraj ističe Elma.

Našoj Elmi i njenim najbližima čestitamo na ovom velikom uspjehu i da u budućnosti nas nastavi radovati svojim ostvarenjima.

Pročitajte i ovo

Teška saobraćajna nesreća u Jehovcu kod Kiseljaka

Sinoć oko 22:30h, na putu kroz mjesto Jehovac, Kiseljak, dogodila se teška saobraćajna nesreća koja …