fbpx
Petak , 24 Maja 2024

Fojničanka Almedina Bureković – nova magistrica mašinstva

Nastavljamo sa predstavljanjem mladih i uspješnih Fojničana koji konstando dokazuju svoj intelektulni potencijal u obrazovanju i praktičnom znanju.

Almedina Bureković je nova magistrica mašinstva iz našeg gradića.

Almedina je kćerka Adema i Ajiše Bureković, rođena je u Fojnici, 03.1.1998. godine.

Završila je osnovnu i srednju školu Gimnazija u Fojnici.

“Oduvijek sam voljela prirodne nauke, pa otuda i želja da upišem Mašinski fakultet u Sarajevu. Također, smatrala sam da je mašinstvo jedan od boljih izbora kada je u pitanju zaposlenje i to je bio glavni razlog upisa Mašinskog fakulteta” – kaže nam Almedina.

Magistrirala je 29.09.2023, na smjeru Mašinske konstrukcije.

“Temu završnog rada ,,Razvoj i dizajn desktop mašine za brizganje plastike” je radila u saradnji sa kompanijom ProtoDevs d.o.o. Sarajevo te im se ovim putem zahvaljujem” – ističe Almedina.

Prikaz razvijene desktop mašine

Trenutno je zaposlena na poziciji konstruktora u Sarajevu u kompaniji Core d.o.o, koja se bavi razvojem i konstrukcijom enterijera i eksterijera u autoindustriji, od koncepta pa sve do serije, za klijente kao što su BMW, Bentley, Lotus, Jaguar, Porsche..

“Zahvala pripada Uzvišenom Gospodaru. I ovim putem se želim zahvaliti svojoj porodici, koja mi je bila velika podrška tokom mog studiranja, profesorima, kao i mojim kolegama, prijateljima” – zaključuje Almedina.

Našoj Almedini čestitamo i želimo joj svaki uspjeh na privatnom i poslovnom planu.

Pročitajte i ovo

Ovo je porodilja Elvira Huskanović koja je preminula u 29. godini života

Ženska osoba E. H. (29) iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije porođaja. – Dana …