fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Stiže nam Miholjsko ljeto: Očekuju nas temperature i do 29 stepeni!

Dakle, očekuje nas produženi period toplog i suhog vremena, koje se javlja nakon kalendarskog početka jeseni odnosno Miholjsko ljeto.

Kako je najavio hrvatski meteorolog Bojan Lipovšćak, od sutra u Hrvatskoj nastupa Miholjsko ljeto, a vrijeme će biti pretežno sunčano uz jutarnje magle u unutrašnjosti.

  • Temperatura zraka će od utorka biti porastu u kopnenim krajevima Hrvatske, dok će na Jadranu narednih dana biti sunčano, gdje će bura oslabjeti i zapuhat će vjetrovi dnevne cirkulacije – naveo je Lipovšćaka.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda u našoj zemlji danas i sutra oblačno, ali se od srijede očekuje sunčano vrijeme.

  • U Bosni dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove biće dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni – navode iz FHMZ-a.

U četvrtak u Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme, dok će sunčanije biti ponovo u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni, saopćio je FHMZ.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila HASANAGIĆ (rođ. BRICA) SADETA IZ FOJNICE/ORMANOVOG POTOKA

Na Bolji svijet je preselila HASANAGIĆ (rođ. BRICA) SADETA IZ FOJNICE/ORMANOVOG POTOKA. Preselila je na …