fbpx
Četvrtak , 23 Maja 2024

Na ekskurziji u Ulcinju se utopio sin Esada ef. Mahmutovića: Jahja je bio učenik medrese

Učenik treće godine Medrese Gazi Isa Beg, Jahja Mahmutović iz Sjenice, tragično je izgubio život utapajući se u Ulcinju – piše Sandžak danas.

Prema izvorima bliskim porodici, mladić je sa ostalim vršnjacima bio na ekskurziji, koju je organizovala Škola Kur’ana časnog. Uprkos hitnoj intervenciji spasilaca, njegov život nije mogao biti spašen..

Porodica Mahmutović, koja je jedna od najuglednijih u Sjenici, je duboko pogođena ovim gubitkom. Otac nastradalog mladića je šejh Esad ef. Mahmutović. Potvrdio je to i Edin Đerlek, ministar u Vladi Srbije i zamjenik predsjednika Stranke pravde i pomirenja.

– Duboko nas je potresla ova tužna vest za cijeli Sandžak! Danas je preselio sin uvaženog i cijenjenog efendije hfz.Esada Mahmutovića. Molim Allaha dž.š. da ovom divnom momku, rahmetli Jahji, podari lepi Džennet, a familiji Mahmutović sabur u ovom teškom iskušenju koje ih je zadesilo. Svi smo Allahovi i svi se Njemu vraćamo! – napisao je Đerlek na Facebook profilu.

Pročitajte i ovo

Nova tragedija u BiH: Preminula 29-godišnja porodilja u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

29-godišnja djevojka E.H. iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije porođaja. “Dana 22.05.2024.godine, oko 21,15 …