fbpx
Subota , 30 Septembra 2023

Novi način zakazivanja termina u fojničkom Domu zdravlja

U fojničkom Domu zdravlja od nedavno je na snazi novi način zakazivanja termina kod doktora opšte prakse i stomatologije.

Naime, da bi se izbjegle gužve u hodnicima Doma zdravlja i nepotrebno duže čekanje na termin kod doktora, od sada će se pozivom na broj 124 moći javiti dežurnom osoblju Doma zdravlja koji će dati tačan termin prijema kod vašeg doktora.

Također, pozivom na broj 124 će se moći dobiti i termin za izdavanje recepta za lijekove sa esencijalne liste koji koriste hronični bolesnici.

Dr. Jusuf Zuka

Razgovarali smo sa direktorom Doma zdravlja, dr. Jusufom Zukom, koji nam je kazao da je ovakav način zakazivanje termina kod doktora praksa u svijetu koja se pokazala izuzetno efikasnom za zdravstveni sistem, ali i pacijente koji će sada imati bržu uslugu bez stresa čekanja u redu.

Doktor Zuka napominje da svi hitniji slučajevi, naravno, se ne najavljuju i odmah će biti primljeni u ambulantu hitne pomoći.

Pročitajte i ovo

Fojničanka Almedina Bureković – nova magistrica mašinstva

Nastavljamo sa predstavljanjem mladih i uspješnih Fojničana koji konstando dokazuju svoj intelektulni potencijal u obrazovanju …