fbpx
Srijeda , 29 Maja 2024

Dodik po ko zna koji put prijeti: BiH treba nestati i tada više neće biti sukoba

Predsjednik RS-a Milorad Dodik koristi svaku moguću priliku kako bi prizvao raspad BiH. Učinio je to i nakon sastanka sa kineskom delegacijom, koja je dostavila donaciju za borbu protiv svinjske kuge.

U jednom trenutku, tokom obraćanja koje je uslijedilo nakonsastanka sa kineskim predstavnicima, Dodik je počeo govoriti i o situaciji u BiH, tačnije o ulozi međunaordnih predstavnika u našoj zemlji.

Oni su doveli do raspada BiH, Schmidt i ta međunarodna zajednica. To je njihov cilj, samo to ne vide Bošnjaci u BiH. Oni misle da im oni donose dobro. Analizirajte šta su uradili prethodnih 20 godina. Šta su uradili? Mislite da vam donose nešto dobro? Umjesto da sjednu sa Srbima i Hrvatima i dogovore, oni Bošnjaci osporavaju konstitutivnost Srba i Hrvata i misle da će na taj način to proći. Takva BiH koju oni zagovaraju i treba da propadne i treba da nestane pa neće biti nikakvog sukoba, izjavio je Dodik.

U nastavku je spomenuo kako EUFOR treba da se rasporedi na međuentitetskoj liniji, nazvavši tu ideju jedinom pametnom “među besmislicama koje je irekao Christian Schmidt”.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Janko (Franjo) Petrović – Romo sa Otigošća

Preminuo je Janko (Franjo) Petrović – Romo sa Otigošća u 76. godini života. Ukop i …