fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Mladi Muhamed Grbo postao sedmi hafiz u našoj zemlji koji je cijeli Kur’an pred komisijom proučio za samo jedan dan!

📖 Mašallah! Kandidat Fondacije Tadž koji je položio hifz Kur’ana za jedan dan! 📖

Današnji dan je osvanuo sa prelijepom mubarek viješću, koju želimo podijeliti sa svima vama dragi naši pratitelji, donatori i svi vi koji pomažete naš rad.

29.08.2023., hvala Allahu, Muhamed Grbo iz Sarajeva, mladi i vrijedni učenik Gazi Husrev-begove medrese i stipendista naše Fondacije, uspio je proučiti cijeli Kur’an pred komisijom Rijaseta IZ u Sarajevu za samo jedan dan! Počeo je sa učenjem u 10h jutros i završio nakon ikindije-namaza.

Na putu hifza njegovi muhaffizi su bili hfz. Adnan Maati i kurra hfz. Ammar Sadik, poznatiji kao Ebu Humejd, koji su ujedno muhaffizi naše Fondacije, dio našeg tima, elhamdulillah, i na to smo posebno ponosni. ✨️

Članovi našeg tima su prisustvovali svečanom završetku učenja pred komisijom, te kandidatu uručili prikladnu hediju. Ispred Fondacije Tadž, čestitamo našem kandidatu, njegovim ponosnim roditeljima i muhaffizima na ustrajnosti i dostignutom cilju.

📣 Hafiz Muhamed Grbo je ujedno 7. hafiz u našoj zemlji koji je cijeli Kur’an pred komisijom proučio za jedan dan, mašallah! 📣

🤲 Molimo Allaha da sve vas koji učestvujete u stipendiranju naših budućih hafiza, u ovom velikom hajru, koji podržavate naš rad i naše kandidate, nagradi najljepšom nagradom na oba svijeta. Ostanite uz nas, podržite nas, idemo zajedno u nove pobjede, inšallah! Podijelite ovu objavu da inspirišete druge!
✨️
“On daruje znanje onome kome On hoće, a onaj kome je znanje darovano – darovan je blagom neizmjernim. A shvatiti mogu samo oni koji su razumom obdareni.” (El-Bekare)

FONDACIJA TADŽ

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …