fbpx
Srijeda , 28 Februara 2024

Osnovna škola “Bila” iz Viteza zabranila djeci unošenje mobitela

Osnovna škola “Bila” Vitez objavila je informaciju za roditelje u kojoj ih informira da je u školu zabranjeno unošenje mobitela, računala, MP3 playera i drugih slučnih uređaja.

Obavijest prenosimo u cijelosti:

“Poštovani roditelji,

Sukladno članku 22. Pravilnika o kućnom redu u OŠ “Bila” i članku 19. Kodeksa ponašanja učenika OŠ “Bila”, a na prijedlog Vijeća učenika, Vijeća roditelja, Učiteljskog vijeća te vaše podrške koju ste nam dali nakon održanih roditeljskih sastanaka, Školski odbor OŠ “Bila” donio je Odluku o zabrani donošenja mobitela, računala, MP3 playera i drugih slučnih uređaja u školu.

Ovaj projekt pod nazivom ” STOP MOBITELIMA U ŠKOLI “, pokrenut je prije četiri godine, u travnju mjesecu 2019. godine, na inicijativu naših učenika i vas roditelja i kao takav naišao je na odobrenje svih nas zajedno te pokazao dobre rezultate.

Međutim, tijekom protekle školske 2022./2023. godine, mnogi učenici su prekršili tu zabranu te na takav način doveli sebe u neugodnu situaciju izricanja određenih odgojno – disciplinskih mjera i oduzimanje mobitela.

Kako bismo svi zajedno doprinijeli da se ovakve situacije izbjegnu, POZIVAMO VAS I MOLIMO da ovaj projekt ponovo zaživi u pravom smislu riječi.

Sukladno tome, obavještavamo vas da će vama i svim učenicima uvijek biti dostupni telefoni škole za sve informacije, cijelog radnog vremena škole, to jest od 7.30 do 19.00 (ured tajnika škole, pedagoga i psihologa – 030/716-243).

Važno je napomenuti da svi nastavnici i učitelji, tijekom nastave neće biti dostupni na svojim mobitelima, kao primjer svim učenicima.

Na kraju vam se još jednom zahvaljujem na vašoj podršci i razumijevanju, te se nadamo da će ovaj naš zajednički projekt, ponovo zaživjeti u punom kapacitetu i da će pokazati dobre rezultate, kao i na samom početku realizacije navedenog projekta.

Srdačni pozdrav!”

Pročitajte i ovo

Ambasada Japana nastavlja podršku razvoju Fojnice: Odlična saradnja sa Zavodom “Bakovići”, Domom zdravlja i Opštinom Fojnica

Danas je održan prijem kod ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini, koji je bio prilika …