fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Priče s pijace: Sanela i Jusuf su dokaz da sloga kuću gradi

Primjera da su trgovci koji prodaju na tržnicama i zelenim pijacama vrlo često i članovi uže porodice ima jako puno, a jedan takav su i bračni par Sanela i Jusuf koji rade na jednoj od najposjećenijih pijaca u Sarajevu.

Iako će mnogi mogućnost rada sa bračnim partnerom brzo odbaciti kao nešto što nije poželjno prvenstveno zbog jako puno vremena provedenog zajedno, Sanela i Jusuf pokazuju da skladan bračno-poslovni odnos postoji.

Sanela i Jusuf na zelenoj pijaci
Foto: Radiosarajevo.ba / Sanela i Jusuf na zelenoj pijaci

Rad sa suprugom nosi određene izazove, te se ponekad upravo zbog posla desi neko neslaganje ili razmirica kojih ne bi bilo da ne radimo zajedno. Ali s druge strane, sretna sam jer mogu reći kako smo moj Juka i ja i nakon 15 godina zajedničkog rada jako povezani i da je naš odnos iz dana u dan samo jači.” govori Sanela dok vaga svježe borovnice za mušteriju.

Poslovno putovanje ovog bračnog para započelo je prije 15 godina i to na Sanelinu inicijativu. Naime, nakon što je šest mjeseci bila zaposlena kod tada dugogodišnjeg poslodavca njenog muža, Sanela je shvatila da bi najbolje bilo pokrenuti vlastiti porodični posao. Čvrsto je vjerovala u svoju ideju i vrlo brzo je uvjerila Jusufa da prihvati njen prijedlog. Sa velikom željom i planovima supružnici posuđuju početni kapital i kreću u pravu poslovnu avanturu.

“Znali smo da će početak biti težak, ali zbog krađe robe koja nam se desila prvi dan našeg rada skoro smo odustali od naših planova. Ali svako zlo za neko dobro, a naše dobro iz ove situacije je poznanstvo sa još jednim bračnim parom, divnim ljudima koji su nam u tom momentu pomogli da stanemo na svoje noge, a koji su nam sada porodični prijatelji. Takva podrška se nikad ne zaboravlja”, dodaje Sanela kroz suze.

Jusuf na zelenoj pijaci
Foto: Radiosarajevo.ba / Jusuf na zelenoj pijaci

Danas, Sanela i Jusuf na nekoliko pijačnih stolova na Zelenoj pijaci BTC Merkur nude raznovrsno i kvalitetno povrće i voće, među kojima i egzotično voće poput ananasa, avokada i manga, I mnogi kupci će vam reći kako je njihova ponuda među najboljima. Oboje kažu da su zadovoljni rezultatima svog rada. Dugogodišnja prodaja na jednoj od najposjećenijih pijaca u Sarajevu donijela im je i brojne redovne mušterije koje odvoje i dodatno vrijeme za razgovor, i to posebno sa Jusufom koji je uvijek raspoložen za šalu. Sanela pojašnjava kako tačno znaju koji dan u sedmici i u koje doba dana dolazi koja redovna mušterija.

Zelena pijaca BTC Merkur
Foto: Radiosarajevo.ba / Zelena pijaca BTC Merkur

Veliku podršku ovaj bračni par je, pored Saneline majke, imao i od svoje dvoje djece koja ipak neće nastaviti stopama svojih roditelja. Ovi mladi ljudi graditi će svoje poslovne karijere na drugim poljima, a Jusuf i Sanela dodaju kako djeci pružaju punu podršku u njihovim odlukama. Jedini savjet koji su im dali jeste da budu dobri i pošteni ljudi.

Sudeći po njihovim kolegama ovaj savjet na najbolji način opisuje kako Sanela i Jusuf žive i rade, a u pristupačnost i ljubaznost ovih supružnika se i sami možete uvjeriti ako posjetite ovu sarajevsku pijacu.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna. Preselio je na …