fbpx
Četvrtak , 2 Maja 2024

Mevludin danima prijetio Tahiri: Čekao njen povratak sa kćerkine svadbe

U naselju Podgajevi kod Živinica sinoć je muškarac M.A. (1965.) likvidirao svoju nevjenčanu suprugu Č. T. (1971.) pa izvršio suicid. Iz MUP-a TK su objavili detalje.

“Sinoć u 21:10 sati PU Živinice prijavljeno da se čuje pucnjava iz porodične kuće u naselju Podgajevi. Nakon te prijave upućena patrola PU Živinice, kao i ekipa službe Hitne medicinske pomoći. Na licu mjesta događaja zatečena su dva beživotna tijela muške i ženske osobe. Dežurni ljekar Hitne pomoći je na licu mjesta konstatovao smrt kod obje osobe.

“O tom događaju je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, koji je sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije Uprave policije TK izašao na lice mjesta, gdje je izvršen uviđaj. U ovoj fazi istrage možemo reći da se najvjerovatnije radi o ubistvu i samoubistvu. Istaga po ovom predmetu i dalje se nastavlja po nalogu dežurnog tužioca – rekla je portparol MUP-a TK Adnana Sprečić.

Kako saznaje portal Crna-Hronika poznat je identitet nastradalih osoba. Riječ je o Mevludinu A. i Tahiri Č. koji su bili u ljubavnoj vezi a problem najveći problem bio je Mirsadom alkohol i ljubomora. Živjeli su u Tahirinoj kući, a na ulaznim vratima Mevludin je počinio ovaj strašni čin piše Crna-Hronika.

Nezvanično saznajemo da je Tahira izbacila Mevludina iz kuće prije 4 dana. Za vrijeme tragedije, maloljetno dijete nalazilo se u kući odnosno unuka koja je bila sa svojoj nanom.

Naš portal saznaje da je Mevludin danima prijetio Tahiri, a uputio joj je preko 27 uznemirujućih poziva. Tahira je bila na svadbi svoje kćerke u Njemačkoj, te se vratila u Živinice. Nakon popratka sa aerodroma, Tahira je sa unukom (5) vratila se svojoj kući.

Nakon što je Mevludin saznao za njen povratak, otišao je odmah na njena vrata te je likvidirao nakon kraće svađe. Tragedija se desila na ulaznim vratima njene porodične kuće u kojoj su do prije par dana živjeli zajedno.

Na Mevludinovom Facebook profilu postavljene su sve njihove zajedničke fotografije sa ljubavnim pjesmama i citatima. Niko nije ni slutio da će do ovoga doći.

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …