fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024

Zbog bolesne nane, Nedim iz Tuzle postao uspješan ljekar

Oduvijek sam znao da je medicina moj poziv i nisam razmišljao o drugim alternativama”, kazao je Nedim Selimović.

Rođeni Tuzlak po zanimanju je doktor medicine, a trenutno i doktorant na Doktorskom studiju “Biomedicina i zdravstvo”. Ljubav prema ovom pozivu nosi iz djetinjstva o tome su mu pričali i roditelji.

  • Kada su me kao dječaka vodili doktoru, često sam pitao ljekare da mi pokažu stetoskop, špatule i slično. Također, stara majka je bila bolesna, pa sam joj uvijek kao mali govorio da ću biti ljekar da je izliječim. Tako je i bilo – prisjetio se Nedim.

Nakon srednje škole je upisao studij medicine i zadovoljan je onim što taj studij pruža, iako ima dosta prostora za poboljšanje.

  • Mislim da gdje god da studirate, mnogo toga zavisi od induvidualnog pristupa, volje i želje studenta da istražuje i napreduje u određenoj oblasti. Na našim područjima nemate uslove kao u nekim zapadnim institutima.  Tu ima mnogo improvizacije barem kada se radi o praktičnom dijelu.  Što se tiče profesora i teoretskog znanja zaista imamo  dobre profesore”, pojašnjava ljekar i dodaje:”S druge strane ne mogu reći da sam zadovoljan sistemom u kojem živimo, u kojem studiramo i radimo. Tu ima mnogo mjesta za poboljšanje.

Objavama na TikToku inspiriše mlade

Anegdote iz svoga života ovaj mladi ljekar već neko vrijeme dijeli na TikToku i tako uljepšava dane svojim pratiteljima.

  • Ja sam zapravo na završnoj godini studija, početkom COVID pandemije iz neke zabave objavio par tiktok videa sa svojom rahmetli majkom. Već nakon prvog videa, ti tiktok-ovi su pobrali simpatije gledatelja. Upravo radi moje majke koja je bila zaista jedna ogromna ljudska gromada i insan. Ona je mnoge ljude podsjećala na njihove majke, nene i iz tog razloga su i posjećivali moj profil – pojasnio je Nedim za NeonTV.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna. Preselio je na …