fbpx
Četvrtak , 18 Jula 2024

Stotine ljudi na dženazi Nizami Hećimović: Suze i jecaji zbog svirepo ugašenog života

Članovi porodice, rodbina, prijatelji te brojni građani danas su se okupili na posljednjem ispraćaju Nizame Hećimović, koju je u petak ubio njen partner Nermin Sulejmanović.

Suze i jecaji danas su okovali Gradačac, posebno u naselju Mionica, zbog tuge koja prevladava u mnogim ljudima zbog monstuoznog ubistva Nizame Hećimović.

Članovi porodice, rodbina, prijatelji te veliki broj građana danas se okupio prvenstveno ispred Nizamine rodne kuće, a tužna povorka zatim se uputila ka džamiji u Mionici-Krčevina u Gradačcu, gdje je klanjana dženaza. Svoj vječni smiraj Nizama pronalazi na lokalnom mezarju.

Bilo ko od prisutnih teško može izustiti neku od riječi, zbog neizmjerne tuge koju osjećaju zbog ugašenog života i to na najsvirepiji način.

Poznato je da je Nizamu prvenstveno krvnički pretukao, a onda i ubio njen nevjenčani suprug Nermin Sulejmanović, koji se po izlasku iz vikendice na kojoj je počinio zločin, zaputio ka centru Gradačca. Tamo je ubio još dvije osobe, tačnije oca i sina, dok je suprugu, odnosno majku teško ranio. Uz to je ranio i dvije osobe, nakon čega je počinio samoubistvo.

Monstruoznosti ovog zločina dodatno doprinosi i činjenca da je Sulejmanović ubistvo partnerice izvršio na očigled njihove devetomjesečne djevojčice, a čin je prenosio putem društvene mreže Instagram.

Među okupljenima na današnjem posljednjem ispraćaju Nizame Hećimović nisu bili zvaničnici, što je želja članova njene porodice, a koja je ispoštovana.

Pročitajte i ovo

Mladi Zeničani preokrenuli hobi u posao: Extreme Bosna Service predstavlja revoluciju u visinskim radovima

Grupa mladih entuzijasta iz Zenice, nakon što su stekli fakultetske diplome, odlučila je ostati u …