fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

Tetka ubijene Nizame: Sedam dana se krila kod mene, osmi dan neko je izdao lokaciju

Nermin Sulejmanović je prvo brutalno pretukao, a onda hicem u glavu ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović.

Nizama se od nasilnika krila kod tetke Zijade, ali ju je ubica pronašao i presudio joj.

Zijada Vuković Pamuković, tetka ubijene žene, kaže da je Nizama sedam dana bila kod nje sa djetetom, prije nego što ju je krvnik našao.

– Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gdje se krije – rekla je Zijada, koja tvrdi da je samo policija znala mjesto na kojem se Nizama skrivala.

– Nizama se žalila da ima problema i zato je i pobjegla kod mene sa djetetom od tog nasilnika – kaže za Blic skrhana tetka tragično preminule žene.

Tetka kaže da je Nermin Sulejmanović, kada je saznao da se Nizama kod nje krije, došao na vrata.

– Prvo je meni prijetio pištoljem, pa je mog sina istjerao napolje. Onda je uzeo dijete i nju odvukao pa počeo da puca po nama. Ranio je mog sina Nedima. Ja sam tada pozvala policiju koja je stigla nakon 20 minuta, iako je naša kuća udaljena samo jedan kilometar – priča vidno potresena žena.

Prema njenim riječima, kćerka Nizame i Nermina koji je ubistvo svoje nevjenčane supruge emitovao na Instagramu, a nju ostavio u lokvi krvi kada je završio svoj krvavi naum je dobro i smještena je u bolnicu.

Ona je dodala i da porodica posjeduje dokument u kome je Nizami odbijena zaštita kada je je prijavlla Nermina za nasilje, a posljednji put to je uradila nekoliko dana prije ubistva.

– Da su policija i sudstvo pravovremeno reagovali ova strašna tragedija koja nas je zavila u crno mogla je da se spriječi i Niza bi sada uživala pored svoje kćerke – poručila je Zijada Vuković-Pamuković.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović je u petak u Gradačcu ubio tri osobe i ranio još tri. Nakon što je presudio nevjenčanoj supruzi pred djetetom, otišao je do grada gdje je ubio Denisa Džengiza i njegovog oca Ondera, a majku teško ranio. Usput je ranio i policajca koji je pokušao da ga obuzda.

Potom je pobjegao na jednu farmu kod Gradačca, gdje je, kada ga je policija opkolila, izvršio samoubistvo.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …