fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

BRIGA JE ZA “NEKU NIZAMU”: Kako je sudija Lejla Numanović donijela rješenje kojim je Nermin Sulejmanović pušten na slobodu

Nizame Hećimović nema više. Za nju je prekasno. Međutim, ono što je prethodilo ubistvu, kojeg je počinio Nermin Sulejmanović zasigurno mora biti opomena i primjer kako pravosuđe ne smije raditi.

Naime, samo četiri dana prije ubistva sudija Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju ilustruje i dio obrazloženja u rješenju. Portal Istraga.ba je objavio fotografiju obrazloženja na kojoj se očigledno vidi da je rješenje, ili barem jedan njegov dio, napisan tako da je iskopiran dio rješenja drugoj osobi. Naime, u dijelu rješenja odjednom se, ničim izazvano, pojavljuje ime čovjeka koji se zove Muharem Ćelosmanović. Da se radi o slučaju prijave Nizame Hećimović, dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

Ostaje utisak da se sudija Numanović, koja je, da sve bude gore, i sama žena, barem malo pozabavila predmetom, što joj je uostalom i posao za koji je plaćena, tragedija je možda mogla biti izbjegnuta.

 

image 

U rješenju se našlo ime drugog čovjeka/Istraga.ba/

 

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila HASANAGIĆ (rođ. BRICA) SADETA IZ FOJNICE/ORMANOVOG POTOKA

Na Bolji svijet je preselila HASANAGIĆ (rođ. BRICA) SADETA IZ FOJNICE/ORMANOVOG POTOKA. Preselila je na …