Porodica Agović doživjela je neprijatnost i poniženje plaži utjeha bazenima Rocky beach opšina Bar kada ih je gazda otjerao sa plaže.

Razlog je bizaran. Problem mu je bio zato što su gosti muslimani i što je jedna od članova porodice Agović tačnije kćerka na sebi nosila kupaći kostim za pokrivene žene.

“Pozdrav sa velikim postovanjem i uvažavanjem. Preporučili su nam da vas kontakiramo jer jučer 06.07.2023 na crnogorskom primoriju doživeli smo veliku neprijatnost i poniženje na plaži utjeha bazenima Rocky beach opšina Bar.

S obzirom da je oblačno vrijeme i more uzburkano zahtjev moje 3 djece bio je da pođemo na baš toj plaži kao svake godine kad dođemo iz Belgije na odmor u našu lijepu Crnu Goru ali ove godine po svom izboru naša kćrka se pokrla tj. nosi hidžab i na plaži je došla u kupaćem kostimu za pokrivene (burkini).

Kada smo došli na plažu gazda je bio jako drzak grub i sa povišenim tonom nas otjerao sa plaže govoreći kako mu rastjerumo goste takvi i da neće da nas vidi tu jer je uložio dva miliona u tu plažu.

I prijetio nam ako odmah ne napustimo da će nas izbacit sa njegovim objezbjeđenjem.

Na šta smo mi rekli da ćemo se žalit za njegovo takvo ponasanje a on nam je odgovorio da možemo da se žalimo kome god hoćemo i predsjedniku države ako hoćemo jer kako on kaže njemu niko ne može ništa.

Još je dodao da smo sedamnaesti gosti takvi kao mi koje je on otjerao. Zbog poniženja i stresa kojeg smo doživjeli odlučili smo da prekinemo nas odmor i što prije se vratimo za Belgiju jer se osjećamo ugroženo.” – izjavio je otac porodice Agodić Selvedin piše Crna-Hronika.