fbpx
Srijeda , 1 Maja 2024

Bare Pršlja, načelnik PU Jajce, na našem portalu demantovao navode da je pretukao Esada Hodžića

Jučer smo objavili tekst o napadu načelnika PU Jajca Bare Pršlje na Esada Hodžića, službenika Odsjeka za administrativne poslove MUP-a SBK-a za opštine Jajce i Dobretići.

Ovu vijest potvrdio je pretučeni Esad Hodžić koji je u razgoru za portal Saff.ba opisao spomenuti sramni događaj.

“Ja sam službenik u Odsjeku za administrativne poslove za općine Jajce i Dobretići MUP-a SBK, ali je moj ured smješten u Policijskoj upravi Jajce. U prošli petak pozvao me načelnik Bare Pršlja da odmah dođem kod njega u kancelariju. Nakon što sam obavio započete poslove otišao sam do načelnika Pršlje. Tu sam zatekao jednog svog poznanika iz Jajca. Načelnik Pršlja me informisao da spomenuti gospodin želi podnijeti prijavu protiv mene, a pod optužbom da sam vršio pritisak na njega da uvakufi svoju kuću u Islamsku zajednicu. Ja sam na te optužbe rekao da poznajem gospodina i da sam mu pomagao u rješavanju njegovih imovinskih problema koje je imao sa vlastitom porodicom. Rekao sam da sam mu savjetovao, ne vršio pritisak, već savjetovao da uvakufi svoju kuću, želeći time da taj čovjek učini dobro djelo od kojeg će imati koristi i nakon smrti aBd. To sam mu savjetovao obzirom da se spomenuti gospodin izjasnio da ne želi ostaviti svoju kuću svojim potomcima.
Šokiran zbog optužbi kratko sam rekao načelniku da nema potrebe za daljim razgovorm i da oni pokrenu proces pa ćemo vidjeti. Pri izlasku iz kancelarije obratio sam se gospodinu koji me optuživao riječima ‘vjeruješ li ti bolan u Boga, kako se ne bojiš Allaha takve optužbe praviti na mene’. Kada sam spomenuo Allaha načelnik Bare Pršlja je skočio na mene, počeo psovati Boga, pita me ‘kakvog Boga Allaha’. Ja sam mu odgovorio ‘Boga jednog jedinog i tvog i mog gospodara’. On je skočio i udario me šakom u predjelu lica, nakon toga me počeo udarati nogama. Nastavio je sa udarcima dok nisam izašao iz kancelarije. I na hodniku me udario par puta nakon čega mi je zavrnuo ruku i sveo sprat niže kod dežurnog policajca od kojeg je tražio da me pritvori”, kaže nam Esad Hodžić.

Gospodin Hodžić se nakon ovog napada odmah u sjedište MUP-a SBK u Travnik gdje je prijavio da je fizički napadnut od načelnika Bare Pršlje. Po povratku u Jajce pdnio je prijavu, a već, navečer istog dana, unutarnja kontrola MUP-a SBK je pokrenula istragu o spomenutim napadu.
Iako još uvijek osjeća bolove od udaraca koje je zadobio, Esad Hodžić kaže da ga više boli poniženje koje je doživio da bude tako brutalno napadnut u po službenih policijskih prostorija. Također, Hodžić je veoma zabrinut za svoju sigurnost i sigurnost svoje porodice jer zna da je načelnik Bare Pršlja veoma uticajan i problematičan policajac kojem ovo nije prvi napad.

Našem portalu Mahalla.ba se obratio u komentarima i načelnik PU Jajce Bare Pršlja čiju reakciju prenosimo bez ikakvih izmjena:

“Zbog interesovanja javnosti i istinitog informiranja gradana, a ne pristranog obmamljivanja javnosti od strane gos. Esada Hodzića, u potpunosti demantiram navode iz objavljenog teksta, te Vas upućujem na traženje informaciju iz MUP-a koji postupa po navedenim prijavama i prikuplja materijalne dokaze, koji očito neodgovaraju nečijim lažima.

Da, i ja mislim da je puno lakše glumiti žrtvu i varati ljude, te zloupotrebljavati svoju poziciju i izluđivati radne kolege glupostima, te koristiti radno mjesto za obavljanje privatnih poslova, nego da javnost istinu zna, da je gos Esad zvanično prijavljen od strane gradanina za uzimanje tude pokretnine za što se provodi istraga, te postoje osnovi sumnje za izvršenje KD.
Jajčani, a posebno radne kolegice dobro znaju tko je Esad Hozić, i o kakvom se Šefu radi, a uskoro će i javnost saznat, da se nečasne radnje i lopovluk ne mogu sakrit Božijom milosćom!”

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …