fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Haos u Banja Luci: Visočanka pretukla muškarca

Nakon što su posvađali na Autobuskoj stanici u Banjoj Luci, V.D. je u alkoholisanom stanju napala muškarca, zbog čega je ubrzo i uhapšena.

Kako su saopćili iz Policijske uprave Banja Luka, sve se desilo u ponedjeljak navečer, kada su privedeni V.D. iz Visokog zbog sumnje da je počinila krivično djelo teška tjelesna povreda te V.B., također iz ove općine, zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

Ukazana mu pomoć na UKC-u RS

– Nadležnoj policijskoj stanici je u ponedjeljak oko 21:30 sati prijavljeno da je na prostoru Autobuske stanice u Banjoj Luci, nakon kraće verbalne rasprave nepoznata žena napala oštećeno lice, usljed čega je on zadobio tjelesne povrede u predjelu glave i ruke – navode iz PU Banja Luka.

Dodaju da je njemu nakon toga ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Oboje bili pijani

– Operativnim radom službenici su došli do saznanja da se u vezu sa napadom na oštećeno lice, može dovesti V.D., koja je pronađena i uhapšena. Prilikom hapšenja V.D. je podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu i tom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,73 g/kg alkohola u organizmu – navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Dodaju da je tokom preduzimanja mjera na licu mjesta, službenicima prišla osoba V.B. te ih je ometala u radu, a potom se oglušila o izdato naređenje policijaca, pa je također uhapšen.

Ističu da je i V.B. podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu te da je utvrđeno 1,66 g/kg alkohola u organizmu.

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …