fbpx
Četvrtak , 28 Septembra 2023

Od svega što je zaradio na Čevljanskoj koridi, Kemal kupio ćevape djeci na turniru

Priča Hayat.ba sa Čevljanske koride o čovjeku koji je svoje proizvode za one koji nemaju novca poklanjao odjeknula je širom Bosne i Hercegovine a izazvala posebno oduševljenje čitalaca koji su pohvalili njegov gest.

Naime, u Čevljanskom polju, pored brojnih, primijetili smo štand Kemala Babaluka iz mjesta Gromiljak kod Kiseljaka, koji je prodavao kukuruz po cijeni od 2 KM, kokice za 1,5 KM i košpice za 1 KM. Ono što nas je posebno privuklo jeste natpis na kraju cjenovnika: “Ko nema para besplatno”.

Kemal je za Hayat.ba kazao da bilo ko može uzeti 50 komada besplatno i da je sve što nudi halalio. Ova srdačna gesta privukla je pažnju i stvorila pozitivnu atmosferu na Čevljanskoj koridi a nakon objave na Hayat.ba i šire.

Da Kemal nije samo čovjek koji je iskoristio “jeftini trik” za popularnost već pravi humanista pokazalo se i nakon Čevljanske koride.

Sve što je zaradio na Čevljanskoj koridi je ponovo donirao. Naime, po povratku sa koride podijelio je ćevape za 102 djece koji su učestvovali na nogometnom turniru u mjestu Bilalovac kod Kiseljaka.

Djeca su se skupila još dok su se ćevapi pekli. Letili su jedno preko drugog, djeca kao djeca, a ja sam rekao da se poredaju u dva reda-rekao je Kemal za Hayat.ba.
Ovo nije prva ovakva akcija od strane Babaluka, ali, kako je rekao, ne voli govoriti o tome u javnosti.

Za njega, humana djela ne znaju ni ime ni prezime. Tome svjedoči i Viber grupa čiji je on dio, a u njoj se svakodnevno dijele informacije ukoliko nekom od sugrađana trebaju lijekovi, hrana ili neka druga vrsta pomoći.

Pročitajte i ovo

Lijepe vijesti iz Goražda: Emina pobijedila karcinom

Ranije smo pisali o akciji za prikupljanje 20.000 maraka koje su bile neophodne za liječenje …