fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović danas boravio u Fojnici

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je u Fojnici održao sastanak s dužnosnicima HDZ BiH na čelu s Brankom Stanićem, predsjednikom Općinskog odbora HDZ BiH Fojnica i Vanjom Oroz Jukić, predsjedateljicom Općinskog vijeća.

Sastanku je prisustvovala i dopredsjednica HDZ-a BiH i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara i predsjednik Kantonalnog odbora HDZ BiH SBK Radoje Vidović.

Na početku susreta, Stanić je upoznao predsjednika Čovića s provedenim projektima u općini Fojnica te aktivnostima stranke na području Fojnice.

Vanja Oroz Jukić, predsjedateljica Općinskog vijeća Fojnice, predsjednika HDZ BiH upoznala je s radom općinskog zakonodavnog tijela. Oroz Jukić ovom je prilikom naglasila aktivnosti koje dužnosnici HDZ BiH provode da se osigura više sredstava za projekte u većinski hrvatskim naseljima.

Također, govoreno je i o drugim aktivnostima i stanjem u Fojnici te projektima koje planiraju realizirati u suradnji i sa većim razinama vlasti. To se posebno odnosi na projekat izgradnje nove škole u Fojnici i projekte iz Zavoda Bakovići kao što je izgradnja nove zgrade kuhinje.

Predsjednik Čović naglasio je kako potpora viših razina vlasti, kao ni do sada, neće izostati, te potaknuo sve da nastave s radom na projektima koji su važni za Hrvate kao i sve stanovnike ove srednjobosanske općine, koja, kako je naglašeno, ima brojne razvojne perspektive.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …