fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Otac razbio šoferšajbu kako bi izvukao bebu iz automobila ostavljenog na suncu

Uznemirujući video prikazuje muškarca koji više puta pokušava razbiti prozor alatom kako bi spasio svoju bebu iz automobila na parkiralištu u Arlingtonu u Teksasu.

Na velikoj vrućini, prolaznici zabrinuto gledaju prije nego što stigne drugi čovjek s još većom motkom.

Na kraju su njih dvoje napravili dovoljno veliku rupu da kroz nju izvuku bebu.

Policija u Harlingenu rekla je da su roditelji bebe slučajno zaključali ključeve automobila u vozilo s bebom, prenosi Slobodna Dalmacija.

U kasnijoj snimci, žena je prošla kroz razbijeno vjetrobransko staklo i dodala bebu kroz staklo jednom od muškaraca ispred automobila.

Otac je držao dijete u naručju dok se mučan incident približavao kraju.

Poručnik policije u Harlingenu rekao je da su policajci pozvani nakon što je beba spašena. Na mjesto događaja stigla je i hitna medicinska pomoć koja je pregledala bebu.

Screenshot/TW

Unatoč uzrujanosti, beba je bila dobro i ne očekuju se nikakve optužbe za incident koji se dogodio kada je temperatura u Arlingtonu bila oko 37 stupnjeva Celzijevih.

Nije jasno koliko je dugo beba bila zaključana u automobilu, ali Nacionalna uprava za sigurnost prometa upozorava da je potrebno samo deset minuta da automobil podigne temperaturu za 20 stupnjeva.

U posljednjih 25 godina gotovo 1.000 djece umrlo je od toplinskog udara jer su bila zarobljena u vrućim automobilima. To uključuje 33 samo prošle godine. Ove situacije su posebno opasne za djecu jer su osjetljivija na toplinski udar nego odrasli.

Toplinski valovi zahvatili su Europu i SAD, a temperature su u Teksasu dosezale oko 40 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo

Teška saobraćajna nesreća u Jehovcu kod Kiseljaka

Sinoć oko 22:30h, na putu kroz mjesto Jehovac, Kiseljak, dogodila se teška saobraćajna nesreća koja …