fbpx
Ponedjeljak , 6 Maja 2024
SARAJEVO, 21. jula (FENA) - Da bi izgledati lijepi i moderni nisu važne godine. (Foto Fena/Harun Muminović)

Samka i Hatidža ponovo oduševile izgledom šetajući Sarajevom (FOTO)

Samka i Hatidža su dvije dame koje svojim izgledom osvajaju srca kako Sarajlija ali i posjetilaca glavnog grada. Tako je i bilo i ovog puta kada su zablistale uprkos velikim temperaturama zraka.

Upravo su ljetne kombinacije na objema izgledale savršeno.

Uostalom pogledajte fotografije.

Upravo su ljetne kombinacije na objema izgledale savršeno.

Ranije su njih dvije govorile za N1 gdje je Samka s ponosom istakla da dolazi, iz Donjeg Vakufa i da “damu ne čini šešir” već da žena da bi bila dama, kako ističe, mora imati i određene predispozicije.

“U provincijama se žene jako dotjeruju, vode računa o sebi ja sam vam primjer. Ja sam iz Donjeg Vakufa, jedna mala predivna čaršija koja je trenutno izgubila dušu kao i vaše Sarajevo. Ja mislim da se to radi, ima tu genetike. Moja mama je važila za ljepoticu, iz Mostara je, a tata mi je bio veliki gospodin. Naslijedila sam te neke gene od njih”, istakla je tada Samka.

Hatidža je u Sarajevo došla da se škole na Pravnom fakultetu i tu ostala. Objasnila je da baš kao i Samka potrebno da se iz kuće nose određene stvari, odnosno predispozicije.

“Nemam ja razmišljanja o modi. Ja se spontano oblačim, otvorim ormar i pokupim ovo ono. Moja rahmetli mama je bila takva, otac je bio takav. Jednostavno drugačiji od drugih ljudi. U mojoj Derventi smo mi bili drugačiji od drugih”, navela je Hatidža u programu N1 .

 

Pročitajte i ovo

Srebrenička majka Fazila Efendić, kojoj je danas pozlilo u Potočarima, prebačena u Sarajevo: Odmah joj pritekli u pomoć Fojničani koji su bili na licu mjesta

Ispred Memorijalnog centra u Potočarima danas se odvijala prava drama, nakon što je jednoj ženi …