fbpx
Četvrtak , 2 Maja 2024

Mladić iz BiH poginuo na radu u Austriji

Šipovo je zavijeno u tugu nakon što je u utorak navečer došlo do tragične nesreće tokom sječe šume, u kojoj je život izgubio mladi šumski radnik, Stanko Suknjaja (34).

Ovaj srdačni i marljivi mladić je preminuo nakon što ga je tokom šumarskih radova u blizini Reichraminga, nedaleko od Traunviertela, teško povrijedile drvo, a medicinske službe, nažalost, nisu uspjele spriječiti tragediju.

Stanko je živio i radio u Štajerskoj, a tog kobnog dana bio je u društvu dvojice radnih kolega u trenutku nesreće. Njih trojica su obavljali svoj redovni posao u šumi blizu Reichraminga, koji uključuje opasne zadatke kako bi očuvali šumsko bogatstvo i osigurali siguran okoliš za sve.

U trenutku tragedije, Stanko je bio smješten otprilike 150 metara ispod šumskog puta i njegov zadatak bio je vezati uže za drveće koje bi njegovi kolege potom povukli na saobraćajnicu.

Međutim, neočekivano se jedno drvo otkačilo i teška grana ga je pogodila. Unatoč brzoj reakciji kolega i dolasku hitnih službi, uključujući tim iz spasilačkog helikoptera “Christophorus 10”, povrede koje je Stanko pretrpio bile su preteške, i mladić je brzo preminuo.

Sahrana Stanka Suknjaje biće u subotu, 22. juna u rodnom Šipovu. Okupljanje će početi ispred porodične kuće u 12 sati, a Stanko će biti položen na vječni počinak u Lubovu uz sjećanje na sve divne trenutke koje je podijelio sa svojim najmilijima.

Stanko Suknjaja će ostati zapamćen kao izuzetno draga osoba, koja je uvijek bila spremna pomoći drugima. Njegov vedar duh i pozitivan stav prema životu ostavljali su snažan utisak na sve koji su ga poznavali. Njegovi kolege ga opisuju kao marljivog radnika, ali i iskrenog prijatelja. Svoje slobodno vrijeme najčešće je provodio u Šipovu, a posebno se volio baviti lovom, piše Jajce Online.

Prerano je prekinut još jedan mladi život nema riječi koje mogu opisati tugu i bol porodice i svih ljudi koji su poznavali našeg Stanka nama ostaje da te se sjećamo kao tihog i mirnog momka koji je bio omiljen među drugarima Neka te anđeli odnesu na krilima i nastane u rajska naselja, a tvojoj braći Draganu, Čedi i porodici da snagu i utjehu u bolu i tuzi. Počivaj u miru, Amin, ovo je samo jedna od oproštajnih poruka na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo

Šejh Abdurrahman Sirri (1775.-1847.), nakšibendijski prvak, osnivač tekije na Oglavku, pjesnik i kaligraf

Znameniti Fojničani Unikatna zvijezda na bosanskom tesavvufskom nebu Šejh Abdurrahman Sirri (1775.-1847.), nakšibendijski prvak, osnivač …