fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

U Travniku urađen jedan od komplikovanijih hirurških zahvata, pacijentici spasili život!

Na adresu redakcije portala Travnicki.INFO stiglo je pismo zahvale kolektivu JU Bolnica Travnik, na čelu sa dr. Adnanom Šatrovićem, od naše sugrađanke čija mama je bila teško bolesna, a potrebni vid zahvata izbjegavali su i veći klinički centri, zbog potencijalnih komplikacija. Pismo zahvale objavljujemo u cjelosti, i bez izmjena.

””Ne odustajte ni kada je najteže! Prije 25 dana, u Travniku, obavljena je najteža operacija na svijetu. Tim ljekara predvođen velikim čovjekom, dr. Adnanom Satrovićem, uspješno je izveo ovaj zahtjevan zahvat na pacijentu koji se nalazio u vrlo teškom stanju. Pacijent je imao karcinom gušterače koji je već metastazirao na druge organe, zbog čega je bilo neizvjesno da li uopšte izvršiti ovakvu operaciju. Zahvaljujući stručnosti i nadljudskim naporima, u slučajevima kada se samo jedna osoba probudi iz 100, moja majka je živa i oporavlja se. Ona je pravi junak koji je ustao sa pet drenova i sondom da pokaže da se isplati boriti. Zbog nje, zbog nas i tima ljekara koji su se toliko potrudili, želim se zahvaliti cijelom osoblju hirurgije i intenzivne njege. Posebno želim naglasiti da imamo izuzetno pouzdane i vješte ljekare kao što su dr. Adnan, dr. Orhan i dr. Sabina Bojić, kao i našeg glavnog velikog čovjeka, gospodina prim.dr. Mirsada Granova, koji je svakodnevno posjećivao majku i pratio svaki detalj ovog teškog zahvata. Ovakva operacija se ne obavlja ni u velikim kliničkim centrima, ali vi ste se usudili i uspjeli. Hvala vam ljudi!”

Kako bi dobili više informacija, kontaktirali smo direktora JU Bolnica Travnik, dr. Adnana Šatrovića. On je potvrdio za portal Travnicki.INFO da je pacijentici urađena izrazito složena operativna procedura u hirurgiji, a radi se tzv. Whippleovoj proceduri, koja je poznata i kao pankreatikoduodenektomija. To je viz operativnog zahvata uklanjanja glave pankreasa, prvog dijela tankog crijeva, žučne kese i žučnog kanala.

Prema raspoloživim informacijama, radi se o zahvatu koji ima izrazito ozbiljne rizike, ali je uspješna operacija u najvećem broju slučajeva spašava život.

Čestitamo našim doktorima!

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …