fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Žena otjerala turistu koji je došao urinirati pred vratima medžlisa u Splitu

U javnosti se pojavio videosnimak iz Splita na kojem se vidi kako je muškarac krenuo da vrši nuždu ispred medžlisa. Međutim, jedna gospođa mu je na engleskom jeziku jasno dala do znanja da nije uredu to što radi i da li to čini pred svojim vratima.

– Šta to radiš, idi odatle, to nije toalet! Da li tako uriniraš i pred vratima svoje kuće? Odlazi odatle – bila je jasna gospođa čiji se glas može čuti na snimci.

Vahid Hadžić, glavni imam Islamske zajednice Split ranije je za Slobodnu Dalmaciju kazao kako u ljetnoj sezoni svako jutro pred vratima nalazi lokvu urina.

– Gotovo svakog jutra u sezoni se spuštamo do ispred ulaza s kantom vode pošto tamo stoji lokva urina. To je sramota. Naše kamere sve to bilježe, i to frontalno. Imamo snimki koliko hoćete, ali meni se, da vam pravo kažem, više gadi to i gledat – ispričao je Hadžić.

Iz medžlisa su zvali i komunalce, a oni su im samo kazali da tu ne mogu ništa, jer ih ima premalo. Doduše, onaj ko povremeno obavlja taj posao rastjerivanja urinatora umjesto njih su, ističe zahvalni imam, konobari iz Bokerije.

Nekad je, do prije koju godinu, svjedoči imam, tu znala proći i policijska patrola, ali u zadnje vrijeme na ovom potezu takva pojava nije zabilježena.

– Zbog toga smo se osjećali sigurnije, a i neke stvari su se na taj način prevenirale. Na primjer, ovdje u Dominisovoj nam je neko obavio veliku nuždu pred ulazom. A u aprilu smo imali situaciju gdje se jedan momak došao pomokriti na naša vrata, a kad je vidio naše obavijesti i natpise na vratima, sve ih je počupao i bacio na pod. Onda je kleknuo na njih i ismijavao se našoj molitvi, pa pljunuo prema medžlisu i pokazao srednji prst. Da se razumijemo, ovakvi ciljani ekscesi nisu česti, možda jednom godišnje… Ali, svakako nije ugodno – ispričao je Hadžić.

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …