fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Kafić u Tuzli u kojem rade osobe s Downovim sindromom blizu zatvaranja jer nema gostiju

Tuzlanski kafić u kojem su zaposlene osobe s Downovim sindromom i ostalim vrstama invaliditeta blizu je zatvaranja s obzirom da je nažalost posjetitelja sve manje.

O tome su danas obavijestili javnost iz Kluba “Zmajevo Srce” – Down syndrome caffea.”Naš jedini gost u Klubu danas, naša Edima Efendić Džinić. Jučer nismo imali ni jednog gosta. Generalno, naši prometi ne prelaze 20 KM. Hvala svima koji ste bili uz nas tokom godinu dana”, naveli su.

Istakli su da Upravni odbor najozbiljnije razmišlja da od 1. jula zatvori vrata ugostiteljskog objekta zauvijek jer smatraju da sve gubi smisao.

“Samo zahvaljujući podršci osnovnih škola, obdaništa i fakulteta, pojedinim udruženjima i pojedincima uspijevali smo opstati nadajući se da će biti bolje. Sebi smo na kraju uspjeli objasniti da je podrška preko društvenih mreža jedino što ćemo dobiti. Podrške u stvarnom životu nema”, konstatovali su.

Na kraju ove tužne obavijesti su kazali da je u svakom slučaju za sve njih ovo bio najljepši dio života i radovali su se svakom gostu.

Jer nama gost znači više nego je to u običnom kafiću”, poručili su.

Zaposlenici i čelnici udruženja na otvaranju u maju prošle godine su vjerovali da će podrška biti šira u narednom periodu, izrazivši nadu da će ova priča biti vjetar u leđa za druge bh. gradove koji će realizirati isti projekat.Koncept ovog kafića nije se razlikovao od bilo kojeg drugog ugostiteljskog objekta, ali njegova posebna vrijednost su osmijesi zaposlenika.

Kafić se nalazi u centru Tuzle, u neposrednoj blizini Turalibegove džamije i otvoren je zahvaljujući Udruženju Zmajevo srce.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …