fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Nastavlja se kišni period, Sladić poručuje: To ne znači da neće biti sunca

Tokom dana, širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji.

U Bosni i Hercegovini se prijepodne očekuje nešto manje oblačnosti i sunčanije vrijeme, nego prethodnih dana, ali i dalje nestabilno.

Tokom dana, širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji.

Vjetar slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura iznosit će od 10 do 15, na jugu zemlje do 18, a dnevna od 20 do 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno prijepodne. Tokom dana sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura iznosiće od 10 do 12, a najviša dnevna od 21 do 23 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sladićeva prognoza

Prema trenutnim projekcijama, najmanje narednih sedam dana nestabilno i promjenjivo vrijeme, s pljuskovima.

– To ne znači da neće biti sunca, ali ne u onolikoj mjeri u kojoj bi sada svi priželjkivali. Ne govorimo o trajanju sunca preko deset sati tokom dana jer će tokom dana zahvaljujući energiji ali i vlažnom tlu kao i povećanoj tački rosišta biti definitvno jačih razmjera oblaka sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom tokom narednih, pa najmanje sedam, kaže za N1 bh. meteorolog Nedim Sladić.

Prognoza za naredne dane

subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u nedjelju. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u sjevernim područjima sa slabom kišom. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u Bosni.
Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28 stepeni.

Pročitajte i ovo

Učenici OŠ “Muhsin Rizvić” uživali u izletu u Sportskom rekreativnom centru Ajdinovići

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice imali su nezaboravan dan na godišnjem …