fbpx
Četvrtak , 18 Aprila 2024

Beč je danas u znaku Ferhatovića: Zahvaljujući Senadinu imaju “Bosnu u malom”

Nekada je bio čistač aviona. Ono što je ponio iz svoje kuće a to je rad i želja za uspjehom, ostvario je prije mnogo godina jer je svojim trudom, zalaganjem ali i umijećem uspio danas napraviti brend.

Ferhatović Senadin  danas je uspješni Bosanac koji je u centru austrijske prijestolnice bas ovog prvog juna otvorio pravu Bosnu u malom.

S ponosom je prije nekoliko dana najavio otvaranje „Bosne u malom“  nakon intenzivnog rada od tri mjeseca.

Ova nova destinacija u samom centru Beča na adresi Steinbauergasse 8 1120 Wien objedinjuje nekoliko različitih uslužnih objekata, pružajući sve na jednom mjestu.

U svom emocionalnom obraćanju, Ferhatović je istakao da multifunkcionalni objekat “Ferhatović” ima market, mesnicu, ćevabdžinicu, restoran te musafirhanu koja će pružiti besplatno prenoćište za goste koji dolaze iz udaljenih mjesta. Osim toga, ovaj jedinstveni koncept uključuje i mesdžid, pružajući vjersku ustanovu unutar iste lokacije.

Ponosno naglašavajući da je ovo prvi put takav koncept u Evropi, Ferhatović je istakao da je cilj njegove ideje bio stvoriti mjesto gdje će posjetitelji moći pronaći sve što im je potrebno na jednom mjestu. Lokal je temeljito renoviran i opremljen novim sadržajima kako bi se osiguralo ugodno iskustvo za sve posjetitelje.

Uz zahvalu svojim roditeljima, porodici i svim zaposlenicima koji su bili podrška u ostvarenju ovog projekta, Ferhatović posebno zahvaljuje i svojim kupcima. Oni su, kako je istakao, neizostavan dio njegovog uspjeha i nadahnuće za daljnji rad.

Očekuje se da će otvorenje lokacije “Ferhatović” privući brojne posjetitelje koji će imati priliku doživjeti jedinstvenu kombinaciju trgovine, gastronomije, smještaja i vjerskih usluga, sve na jednom mjestu. Senadin Ferhatović nastavlja ostvarivati svoje snove, vodeći put od svog početka do uspješnog poslovanja u svjetskoj metropoli poput Beča.

Pročitajte i ovo

Islamska zajednica otvara prvi tržni centar u BiH, pogledajte kako izgleda

Izgradnja je koštala šest i po miliona KM, prostire se na tri duluma zemljišta i …