fbpx
Ponedjeljak , 27 Maja 2024

U zeničkoj bolnici uspješno operisan teško povrijeđeni nastavnik iz Hadžića

Admir Bašić, teško povrijeđeni nastavnik Srednjoškolskog centra Hadžići, koji je zadobio višestruke prijelome i povrede u saobraćajnoj nesreći prije tri dana, uspješno je operisan danas poslijepodne, piše Zenicablog.

Podsjećamo, Bašić se nalazi u Kantonalnoj bolnici u Zenici, nakon što je u utorak zadobio povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Brezovom polju, između Žepča i Zenice, na magistralnom putu M17.

U nesreći, u kojoj je potpuno uništen automobil u kojem se nalazio sa još dvije osobe, poginuli su direktor Srednjoškolskog centra S. E., te učenik A. K.

U nesreći su učestvovali njihov automobil, kombi i kamion, a do sudara je došlo oko 13.30. Odmah nakon nesreće upućeno je više apela za pomoć za darivanje krvi grupe A+, koju je na Odjelu za transfuziologiju u Zenici darovalo više osoba iz cijele BiH.

Kako saznaje Zenicablog, operaciju u KBZ nad teško povrijeđenim Bašićem danas tokom cijelog dana i popodneva su vodili dr. Faruk Hodžić i Dr. Muharem Pidro sa svojim timovima pomoćnika, anesteziologa i medicinskih sestara, a operisani su obje natkoljenice, ručni zglob i lakat.

Lakat je “reponiran” odnosno vraćen u svoje ležište i prirodno stanje, te imobiliziran gipsom, dok su ostali povrijeđeni dijelove operisani direktnom operacijom.

“Posebno su bitne operacije “femura”, odnosno natkoljeničnih kostiju, zbog čijih povreda pacijent može izgubiti i po 2,5 litara krvi. Zbog toga je operacija bila hitna, te je izvedena čim je opće stanje pacijenta to dozvoljavalo” kazao je dr. Hodžić.

Prema informacijama iz KBZ, pacijent je hemodinamski stabilan, odnosno ima urednu cirkulaciju, rad srca i protok krvi. Zbog serije povreda i postoperativnog toka oporavka nalazi se u induciranoj komi.

Pročitajte i ovo

Akcija u SBK: Sarajlije pod blinkerima i s policijskom značkom prevozili kilogram speeda

Policija u Travniku uhapsila je tri osobe iz Sarajeva koje su putničkim motornim vozilom VW …