fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Naša Fojničanka Jasmina Imamović stekla zvanje profesora razredne nastave!

Vrijeme je za neke ljepše stvari od onih koje svakodnevno čitamo i čujemo, u društvu kakvom živimo potrebno je promovisati našu vrijednu omladinu, posvetiti im medijsku pažnju te pohvaliti ih. Iz tog razloga, naredne redove posvetiti ćemo našoj Fojničanki Jasmini Imamović.

Mlada, 22-godišnja Jasmina potiče iz čestite porodice, živi zajedno sa roditeljima Kemalom i Sabinom, bratom Jasminom a dvije starije sestre Merima i Mahira su također fakultetski obrazovane.

Osnovnu i srednju školu završila je u svojoj Fojnici, zatim 2019. godine upisuje Pedagoški fakultet u Sarajevu. Po završetku osnovnih studija nedavno, stekla je zvanje profesora razredne nastave, a kaže nam kako, ako Bog da, namjerava upisati i master studije na istom fakultetu. Želja joj je da se jednog dana zaposli u svom gradu.

“Odlučila sam se ovaj fakultet jer sam još kao djevojčica željela biti učiteljica, volim djecu i rad sa njima”, kaže nam Jasmina.

Motivacija za učenje joj je bilo slobodno vrijeme koje je imala kada položi sve ispite u roku, tokom ljeta bi zasluženo odmarala.

“Najveća podrška tokom studiranja mi je
bila porodica i momak koji su uvijek bili tu za mene. Nikada nisam planirala napustiti svoj grad, a ni državu. Želim ostati u svom gradu.”

Mladima poručuje neka slijede svoje snove, i trud će se uvijek isplatiti!

Čestitamo mladoj Jasmini, njenoj porodici i želimo joj mnogo uspjeha i sreće u daljem školovanju a i životu!

 

E.P/ mahalla.ba

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …