fbpx
Petak , 1 Decembra 2023

U nesreći kod Žepča poginuo direktor Srednjoškolskog centra Hadžići Selver Ejubović i 20-godišnji Amor Kuldija

U saobraćajnoj nesreći danas u 13.35 sati na magistralnom putu M-17, u mjestu Brezovo polje kod Žepča, poginuli su 63-godišnji Selver Ejubović iz Pazarića, direktor Srednjoškolskog centra Hadžići, i 20-godišnji Amor Kuldija, bivši učenik OŠ “6.mart” Hadžići.

Vijest o smrti dvojice sugrađana objavljena je na Facebook stranici OŠ “6. mart” Hadžići.

– Tužne vijesti ne biraju ni vrijeme ni mjesto. Zatekla nas je vijest da su na bolji svijet preselili naši sugrađani, Selver Ejubović, direktor Srednjoškolskog centra Hadžići, i učenik Amor Kuldija. Porodici, prijateljima i kolegama želimo snagu u ovim teškim trenucima i upućujemo izraze saučešća. Uposlenici JU OŠ “6.mart” Hadžići – objavljeno je na Facebook stranici OŠ “6. mart” Hadžići.

Odlukom Školskog odbora, JU Srednjoškolski centar Hadžići, čiji je direktor bio poginuli Ejubović, sutrašnji dan proglasio je nenastavnim. Vijest o pogibiji Selvera Ejubovića objavljena je i na Facebook stranici 109. brdske brigade ARBiH.

Danas je u saobraćajnoj nesreći tragično nastradao naš saborac Selver Ejubović. Termin o dženaza-namazu bit će naknadno objavljeni – objavljeno je na Facebook stranici 109. brdske brigade.

U MUP-u ZDK je potvrđeno da su u nesreći poginule dvije osobe s područja Hadžića, čije inicijale su saopćili. Prema njihovim informacijama, na mjestu događaja je poginuo E. S. (1960) i dok je A. K. (2003) podlegao povredama u bolnici u Zenici. U zeničku bolnicu s teškim povredama nakon nesreće dovezen je B. A. (1981.).

U nesreći su učestvovala tri vozila. Jedno putničko, jedan kombi, te jedno teretno vozilo.

 

 

Pročitajte i ovo

Mladi stočar Muharem: Ovo što imam u štali ne bih dao ni za vreću para

Muharem Muharemović je stočar koji voli svoju štalu i goveda, a planira se u budućnosti …