fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Filmska pljačka: Razbojnici u Mostaru s dva vozila presreli čuvare i uzeli novac

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona istražuju slučaj razbojništva koji se jučer u prijepodnevnim satima dogodio na Bišću Polju.

Kako nam je potvrđeno, dvojica čuvara „Delta security“ prijavili su policiji da su nad njima maskirane osobe izvršile razbojništvo dok su se kretali na Bišću Polju.

Iz MUP-a HNK je rečeno da su odmah na mjesto događaja izašli pripadnici policije koji su na makadamskom putu između trgovine „Lignum“ i TC „FIS“ zatekli čuvare. Oni su im kazali da su se kretali makadamskim putem prema prodavnici „Lignum“ a iz pravca te prodavnice prema njima je išlo vozilo „Lada Niva“ koje ih udara u branik iz kojeg su izašle dvije maskirane osobe naoružane automatskim puškama koje im naređuju da predaju novac.

– U tom trenutku prilazi im još jedno vozilo iz kojeg izlaze dvije NN maskirane osobe s automatskim puškama koje im uzimaju novac i službene stvari i udaljavaju se u nepoznatom pravcu – rečeno je iz MUP-a HNK.

Kako saznajemo, drugo vozilo koje ih je presrelo je Passat njemačkih oznaka, a zaštitari su prijavili da su im razbojnici uzeli i službene pištolje te mobitel. Iako su pojedini portali naveli da je riječ o višemilionskom iznosu koji je otuđen, iz MUP-a HNK su kazali da nemaju takvih informacija, te da se količina novca utvrđuje.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …