fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024

Iz budžeta ide 530.000 KM za nova službena vozila za Krištin ured i Generalni sekretarijat

Za Ured predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto i za Generalni sekretarijat Vijeća ministara planirana su nova službena vozila i to za cijenu od 530.000 KM.

Kupovina je navedena u Planu javnih nabavki za 2023. godinu koji je prije nekoliko dana objavio Generalni sekretarijat.

Objava tendera za službena vozila planirana je već u ovom mjesecu i to kroz otvoreni postupak nabavke s međunarodnom objavom. Navedeno je da su ova vozila za potrebe Ureda predsjedavajuće i Generalnog sekretarijata. Nije precizirano o koliko je automobila riječ.

Iz Generalnog sekretarijata nisu još odgovorili na ovo i na pitanja ko će konkretno koristiti nova vozila i zašto se uopće kupuju. Pitanja smo poslali 8. maja.

Posljednji objavljeni revizorski izvještaj, onaj za 2021. godinu, navodi da je Generalni sekretarijat raspolagao sa sedam službenih vozila od čega se tri koriste za potrebe rada Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara, a četiri za rad Generalnog sekretarijata. Pravo na 24-satno korištenje službenog vozila imaju predsjedavajući Vijeća ministara BiH i generalni sekretar.

Osim novih službenih vozila, Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH iz budžeta planira kupovinu foto aparata za 7.000 KM, zatim 60.000 KM za nabavku i opremanje sale Vijeća ministara, 3.000 KM za sef, 160.000 KM za avio karte s tim da bu u ovom slučaju ugovor trajao dvije godine.

Plan javnih nabavki za ovu godinu “težak” je skoro 3,5 miliona KM. Značajniji iznosi planirani su za nabavku hardverskih uređaja, konsolidaciju wifi mreže i slično.

Javne nabavke Vijeća ministara BiH za 2023.

Dio iz Plana javnih nabavki za 2023.

Pročitajte i ovo

Džemat dobrih Bošnjaka u Richmond Hillu u Queensu u New Yorku

Ramazan u Americi (4) Džemat Bošnjačko-islamski kulturni centar Plav-Gusinje nalazi se u Richmond Hillu, Queens, …