fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Stravično u Zenici: Učenik (14) u školu donio bombu, dao šokantno objašnjene

Šokantan slučaj dogodio se u Osnovnoj školi “Mak Dizdar” u Zenici, kada je učenik ove škole donio u školu bombu, saznaje portal 072info.

Radi se o 14-godišnjem učeniku, a koji je, navodno, bombu dobio od rođaka.

“Došli su njegovi rođaci na Crkvičko brdo, valjda i pucali iz plinskog pištolja. On je rekao kako mi je to bilo cool, a od njih je dobio i bombu koju je donio u školu”, priča izvor.

Zbog ovog incidenta intervenisala je i policija, a nije poznato šta je na kraju utvrđeno; da li se radi o plastičnoj ili pravoj bombi.

“On nije znao ili želio kazati je li prava ili plastična bomba te zna li razliku između obične i prave bombe. Istog dana je isključen iz škole“, dodaje izvor.

Posebno zabrinjava činjenica kako je ovaj slučaj zabilježen prije stravičnog masakra u Srbiji, kada je dječak Kosta K. (14) upao u školu i ubio devet osoba.

Ostaje nejasno zbog čega su nadležni u MUP-u ZDK prešutjeli ovaj slučaj. Umjesto da su upozorili i druge obrazovne ustanove i tako spriječili da se nešto slično ponovi u drugoj školi. Srećom, ovaj slučaj nije završio tragično, piše 072info.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …