fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

U Beogradu uhapšen pripadnik vehabijskog pokreta iz Novog Pazara, optužen za terorizam

Armin Alibašić iz Novog Pazara, za kojeg srbijanski mediji tvrde da je pripadnik vehabijskog pokreta, uhapšen je jutros u 10 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo terorizam, koordiniranom akcijom BIA-e i MUP-a.

Kako pišu beogradske “Novosti”, Alibašić je uhapšen nakon što je prethodnih dana objavio svoju objavu na društvenoj mreži Facebook u kojoj je istakao da je “ponekad potrebno uzeti pravdu u svoje ruke”.

Osim toga, ustvrdio je i da je “zaista snaga u gađanju”, objavivši u prilogu video kako puca iz vatrenog oružja na streljani na području Beograda.

Inače, on se u septembru 2022. preselio u Beograd, pa je organiziran pretres zgrade u kojoj je boravio u Općini Zvezdara.

Alibašić je hapšen i u februaru 2019. godine. Tada je uz njega pronađena zračna puška sa optičkim nišanom i vojnički nož, a pretresom stana policija je otkrila improvizovanu hemijsku laboratoriju sa većom količinom hemijskih supstanci, elemente namijenjene za punjenje, kao što su metalni opiljci, a koji služe za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava.

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …