fbpx
Srijeda , 17 Jula 2024

Osam godina Šida i Mevludin iz Viteza vanbračno živjeli jer nisu imali novca za vjenčanje: Napokon su uspjeli

Priča Šide Smajić i Mevludina Varupe iz sela Bukve u blizini Viteza danas je dobila sretan završetak. Prije mjesec dana u medijima je odjeknula njihova teška životna priča, da se vole, ali da nemaju novca za vjenčanje. Danas su se vjenčali, zahvaljujući dorbim ljudima, ali sada žele još kravu.

Travničani su još jednom dokazali da ljubav pobjeđuje sve. Udruživši snage, javni i privatni sektor doprinijeli su da se jedna ljubavna priča zvanično kruniše brakom te dodatno uljepša taj svečani dan.

Proteklog mjeseca u medijima je odjeknula priča o Šidi Smajić i Mevludinu Varupi. Zajedno su živjeli, reklo bi se preživljavali iz dana u dan. U izjavi za medije kazali su da se vole, ali da nemaju novca ni za vjenčanje, kamo li za život.

Šida i Mevludin već osam godina žive zajedno, ali su vjenčanje uvijek stavljali u drugi plan, jer već dugi niz godina su oboje na birou, te nemaju stalno zaposlenje niti primanja.

Kako bi im ispunili bar tu želju, Općina Travnik im je uputila poziv da se prijave za besplatno vjenčanje, a pomoćnik načelnika za opću upravu i BiZ Mirjana Lovrinović je istakla da je Općina Travnik još od 2015. godine uvela uslugu besplatnih vjenčanja svake prve srijede u mjesecu.

“U protekle dvije godine u Travniku sklopljeno 600 brakova, od čega je upriličeno i 40 besplatnih vjenčanja, što nam govori da postoji potreba i za ovom vrstom usluge Općine, o čemu zapravo svjedoči i danas sklopljeni brak između Šide i Mevludina”, kazala je Lovrinović.

U ovoj spontano pokrenutoj akciji svoj udio su uzeli brojni privatnici koji su se pobrinuli za “novi osmijeh” mladenke, frizuru, ali i profesionalno šminkanje.

Za današnji događaj osiguran je i budermajer, dok je zlatarna Čajnić poklonila burme.

Šida i Mevludin su se danas jedno drugom zakleli na vječnu ljubav, te se zahvalili svima onima koji su doprinijeli da im se ispuni želja.

“Hvala Općini Travnik i mojim ženama, Travničankama koje su se potrudile da mi uljepšaju današnji dan”, kazala je Smajić.

Na pitanje, šta je to što bi još dodatno njihov život učinilo ljepšim i lagodnijim, Mevludin je kazao da bi pored konja s kojim zarađuje za život voljeli da imaju kravu koja bi im dodatno pomogla da prežive svakodnevnicu.

Oni koji su uljepšali današnji dan Šidi I Mevludinu su uvjereni da će se pronaći i način da ovaj bračni par dobije i kravu te da kvalitet svog života poboljšaju zajedničkim radom i trudom te da će njihova svakodnevnica bar malo biti lakša piše Klix.

Pročitajte i ovo

Zagađenje fojničke rijeke Šćone: Izlijevanje nepoznate bijele materije

Rijeka Šćona, jedna od glavnih vodotoka u Fojnici, ponovo je postala žrtva zagađenja. Iz kanalizacionog …