fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Učenici Elči Ibrahim-pašine medrese obradovali razrednika odlaskom na Umru

Profesora Huseina Tutića iz Elči Ibrahim-pašine medrese, učenisi su obradovali poklon-umrom, odlaskom na najsvetija mjesta za muslimane, u Mekku i Medinu.

”Dragi naš razredniče,
znajte da cijenimo Vaš trud koji ste uložili u nas i za to Vam se zahvaljujemo. Lekcije kojima ste nas učili nisu bile samo školske, već i životne.
U nastavku Vas želimo opisati onako kako smo Vas mi doživjeli gledajući našim očima. Vi ste jedna vesela i duhovita osoba, a u isto vrijeme odgovorna i spremna na ozbiljnost.
Dinamičnost, kreativnost, energičnost, pravednost, iskrenost, direktnost su neke od vrlina koje Vas krase.
Falit će nam Vaša borba za nas i za naš što bolji rezultat. Falit će nam Vaše šale, briga za što manje izostanaka, oni česti pozivi roditeljima za mali problemčić, analiziranja u čemu smo uspjeli, odlasci i dolasci na razgovor na vašu inicijativu, dolazak nedjeljom u internat na vrijeme i još mnogo toga…
Molimo Uzvišenog da nagradi Vaš trud na onom svijetu, a za ovaj se ne sikirajte jer Vas 4-B, 256. generacije čuva u dovama. Nadamo se da ćemo Vam ostati zapamćeni po dobrom.
U znak zahvalnosti za ovaj divan period života proveden s vama osjećamo dužnost a i vama dajemo dužnost da vidite gdje su Mekka i Medina. Iz tog razloga sjetite nas se na najljepšem mjestu. Želimo Vam da spoznate ljepotu i čistoću tog mjesta, tokom obavljanja umre.
Allah Mubarek Olsun.

IV-B, 256. generacija Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku 💙”

 

Pročitajte i ovo

Užas u Jablanici: Muškarac parkirao automobil i skočio sa mosta, policija pronašla beživotno tijelo

Jučer se u Jablanici oko 10:40 sati desila nezapamćena tragedija. Kako Crna Hronika nezvanično saznaje, …