fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Teška saobraćajna nesreća u Fojnici: S automobilom sletjeli sa puta iznad Aquareumala

U 12:30 sati dežurnoj službi operativnog centra policijske stanice Fojnica prijavljeno je da je u neposrednoj blizni apartmanskog naselja hotela “Reumal” došlo do slijetanja terenskog motornog voila marke „Suzuki Vitara” u kojem su se nalazile dvije mlađe muške osobe te je prijavljeno da su osobe zadobile određene tjelesne povrede, da su oštetili metalnu ogradu na apartmanskom naselju kao i parkirano vozilo VW Kombi vlasništvo Dž.E.

Na lice mjesta upućena je patrola policije PS Fojnica koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da se predmetno vozilo marke Suzuki Vitara registarskih oznaka kojim je upravljao P.V. (2006.) godine i kao suvozač, P.A. (2007.) godine.

Isti su se kretali lokalnim asfaltnim strmim putem iz naselja Lučice prema gradu Fojnici gdje gube kontrolu nad vozilom i dolazi do slijetanja ispred ulaza u apartmansko naselje na udaljenosti nekih 25 metara. Uslijed slijetanja, obojica su zadobili tjelesne povrede, istima je ukazana ljekarska pomoć, a potom je P.V. sanitetskim vozilom upućen u KB Travnik, a P.A. u CUM Sarajevo na daljnje liječenje.

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …