fbpx
Utorak , 16 Aprila 2024

Bahatost predsjednika RS-a: Za Milorada Dodika se kupuje luksuzni auto vrijedan 316.000 KM

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji navedeno je da vozilo, pored ostalog, mora posjedovati i ventilaciju i masažu prednjih sjedalafrižider i TV. Izbor najpovoljnijeg ponuđača naknadno će pokazati za koga je “crtana” tenderska dokumentacija.

U drugom LOT-u nabavljaju se tri vozila, ukupne vrijednosti 200 hiljada KM. Za četiri automobila za Milorada Dodika, računajući i PDV, bit će izdvojeno više od pola miliona KM.

Prije tri godine, tadašnja predsjednica RS Željka Cvijanović, približila se iznosu od milion KM za nabavku službenih vozila. Kako je i ranije bilo pomena o tome, u 2019. godine za pet limuzina “Brčko Gasu” Đorđa Kojića dala 650 hiljada KM, a u 2020. još 270 hiljada.

Podsjetimo i da je budžet predsjednika RS-a u oktobru prošle godine povećan je sa 11 na čak 56 miliona KM. Povećanje se dobrim dijelom odnosilo na rashode za korištenje roba i usluga – sa 7,2 miliona povećani su na 52,6 miliona KM.

Očigledno je da Dodiku ne predstavlja neki problem bahatiti se javnim novcem. Dok vodi separatističku politiku i prijeti otcjepljenjem, nabavka samo jednog vozila vrijednog više od 270 hiljada KM, tek je kap u moru planiranih rashoda. Desetine miliona KM odlaze na luksuz u kom uživa Milorad Dodik i njegovi najbliži saradnici, piše Žurnal.

U planu javnih nabavki planirano je 200 hiljada KM za nabavku odlikovanja, 20 hiljada za nabavku cvijeća, kuhinja u restoranu Palate progutat će 115 hiljada, servisiranje i održavanje vozila 150, njihovo pranje i osiguranje po 40 hiljada…

Za proslavu antiustavnog Dana RS-a ide 650 hiljada KM, slijede hoteli, restorani, reprezentacije, sve sa iznosima od po skoro 100 hiljada KM. Budžet od 52 miliona KM uspješno prati sve apetite predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika.

Pročitajte i ovo

Oglasio se brat tragično stradale Amile Šehović

Amil Šehović, brat Amile Šehović, majke koja je preminula istog dana kad i njen sin …