fbpx
Četvrtak , 29 Februara 2024

Objavljeno kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj

Uslovi za kišu u Bosni će se povećavati prema sredini sedmice a zatim se očekuje nešto stabilnije vrijeme

Meteorolozi su objavili dugoročnu vremensku prognozu i otkrili kakvo nas vrijeme očekuje i za prvomajske praznike.

U prvom dijelu ove sedmice promjenjivo vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U srijedu moguće je da kiša na visokim planinama pređe u susnježicu i snijeg, saopćili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Od četvrtka stabilnije vrijeme. Preovladavat će malo do umjereno oblačno i sunčano. Smanjenje oblačnosti uslovit će i osjetni pad jutarnje temeperature zraka. Mraz je moguć na većim nadmorskim visinama. Dnevne temperature većinom oko 20 stepeni.

Od subote novo naoblačenje i povećana vjerovatnoća za nove padavine, prenosi N1.

U nedjelju izgledi za kišu su veći u odnosu na subotu. Jutarnje temperature zraka varirat će od 5 °C do 11 °C u Bosni, na jugu Hercegovine do 14°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 10 °C i 16 °C, na jugu zemlje do 18 °C. Sredinom radne sedmice minimalne temperature od 1 °C do 6 °C, u Hercegovini do 9°C.

Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj

Početak prve sedmice mjeseca maja (ponedjeljak) prema dostupnim prognostičkim materijalima proteći će u stabilnijim vremenskim prilikama u odnosu na dane vikenda. Tokom dana postojat će uslovi za kratke pljuskove praćene grmljavinom.

Uslovi za kišu u Bosni će se povećavati prema sredini sedmice a zatim se očekuje nešto stabilnije vrijeme. Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 6 °C i 11 °C u Bosni do 14 °C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 14 °C i 19 °C u Bosni, u Hercegovini do 21 °C, najavili su meteorolozi.

Kako stvari sada izgledaju, za prvi maj osigurajte kišobrane, moguće je da bude kiše.

Pročitajte i ovo

Prelazak na ljetno računanje vremena: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. …