fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024

Nesvakidašnji slučaj iz SBK: Uvjerio kupca da mu prodaje Playstation, u kutiji bio polovan far od motornog vozila

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv K.F. zbog izvršenog krivičnog djela prijevare  iz člana 294. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Jajcu.

Optuženom se stavlja na teret da je početkom XII mjeseca 2022. godine na Internet oglasniku olx.ba sa korisničkog profila pod nazivom „Sprinter-2006“ objavio oglas da prodaje   „Playstation 2“ pa kada je oštećeni I. F. nazvao optuženog i dogovorio kupoprodaju  playstationa 2, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi istog doveo u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica, da će putem brze pošte dostaviti play- station na adresu kupca i izvršiti dogovorenu narudžbu, pa kada je oštećeni  na štetu svoje imovine dana 06.12.2022.godine kuriru bh pošte  platio ukupan iznos od 50,00 KM i preuzeo pošiljku nakon čega je vidio da se u kartonskoj kutiji nalazi polovan far od motornog vozila nepoznate marke, pokušao je više puta stupiti u kontakt sa prodavcem ali se isti prestao javljati na broj telefona *** nakon čega je oštećeni  događaj prijavio policiji.

Kantonalno tužilaštvo Travnik

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …