fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Razbacani mushafi, stolice, oštećen inventar: Pogledajte tužne prizore iz Al-Aqse nakon upada izraelske policije (VIDEO)

Podsjećamo, Izraelske snage noćas su brutalno napale Palestinske vjernike unutar džamije al-Aqsa u okupiranom Istočnom Jeruzalemu u utorak navečer i nasilno udaljile stotine s tog mjesta koji su mirno slavili sveti mjesec Ramazan, prenosi Hanuma.ba

Deseci do zuba naoružanih policajaca upali su na mjesto, ispalili suzavac i šok granate u molitvenu dvoranu Qibli – zgradu sa srebrnom kupolom – gdje su stotine muškaraca, žena, staraca i djece boravili preko noći kako bi se molili. Neki očevici su rekli da su ispaljeni i čelični meci obloženi gumom.

Videozapisi iz unutrašnjosti džamije pokazuju kako izraelski policajci brutalno tuku ljude palicama dok se činilo da leže na podu. Za to vrijeme u pozadini su se čuli povici žena i djece u pomoć.

Jedna od vjernica koja je bila na mjestu događaja rekla je lokalnim medijima da su žene na kraju puštene van, ali su muškarci grubo pretučeni i uhapšeni.

Nakon ovog upada pojavio se snimak iz Al-Aqse na kojem se jasno vide posljedice upada izraelske policije u džamiju.

Kako se na snimku može vidjeti, džamija je ispreturana, a na podu su mushafi, pobacane stolice, razbijeni dijelovi inventara i ostalo.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …