fbpx
Četvrtak , 2 Maja 2024

Proljeće i jesen su se zamijenili: Na lijepo vrijeme ćemo još pričekati

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

U planinskim područjima moguća je susnježica i snijeg. Glavnina padavina je prije podne. Tokom poslije podneva, padavine uglavnom u južnim, zapadnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, sa kišom uglavnom prije podne. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno i nestabilno sa pljuskovima širom zemlje. Vjetar slab, jugo prije podne, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

U ponedjeljaku Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u nizinama. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 14 stepeni.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima i sa slabim snijegm. Tokom dana razvedravanje. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 13 stepeni.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila HUREM (rođ. KURTA) ESMA IZ FOJNICE/SMAJLOVIĆI

Na Bolji svijet je preselila HUREM (rođ. KURTA) ESMA IZ FOJNICE/SMAJLOVIĆI. Preselila je na Ahiret, …